نقش مدیریت شهری در کاهش وقوع تخلفات ساختمانی با محوریت رتبه بندی عوامل موثر در وقوع تخلفات ساختمانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در عمران، معماری و مدیریت شهری قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ENGGCONF06_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی فیروزفر

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری، دانشگاه پارس، تهران

سیمین حناچی

مدرس گروه مدیریت شهری دانشگاه پارس، تهران

چکیده

ضوابط و قوانین جاری ساخت وساز شهری توسط طرحها و اسناد توسعه شهر ی و به منظور کنترل توسعه کالبدی شهر، ایجاد شده است. در حقیقت مقررات و ضوابط ساخت وساز در شهرها، ابزاری برای تضمین اجرای طرحهای توسعه شهری می باشند و مسیر توسعه در پروژه های شهر ی کوچک و بزرگ، کوتاه مدت و یا بلندمدت از طریق اجرا ی بی قیدوشرط این قوانین و ضوابط حاصل میگردد؛ لذا شیوه اجرای این ضوابط و مقررات عامل تاثیرگذاری در تحقق اهداف و چشم اندازهای طرحهای توسعه شهری است. ضوابط ساخت وساز در کلانشهر تهران نخستین بار با طرح جامع مصوب ۱۳۴۹ آغاز شد و در طرح راهبردی - ساختاری ۱۳۸۶ به طور موازی با تغییر رویکردهای عمومی توسعه شهری و سیاستهای مبتنی بر توسعه در شهر تهران، تغییر یافت. این پژوهش از طریق روش توصیفی - تحلیلی مبتنی بر بررسی نمونه های مورد ی و آنالیز شاخصه ها از طریق نرم افزار IBM SPSS STATISTICS ۲۴ باهدف بررسی چالش های اجرا ی ضوابط و مقررات ساختمانی در منطقه یک کلانشهر تهران به ارزیابی و سنجش چگونگی و چرایی عدم اجرای این ضوابط و شرا یط تخلفات ساختمانی شایع می پردازد. ازاینرو ده نمونه موردی از پروژه هایی با تخلفات ساختمانی به صورت اتفاقی انتخاب شده ونوع تخلف، میزان و شدت آن بررسی میگردد. سپس با رتبهبندی تخلفات در دسته های چهارگانه، شایع ترین آنها معرفی شده و تحلیلهای آماری صورت میگیرد. هدف اصلی این پژوهش کاهش میزان تخلفات ساختمانی و ازبین بردن انگیزه ها ی وقوع آن است که از طریق شناسایی شیوه های غالب تخلفات ساختمانی به دست می آید. پژوهش حاضر تلاش میکند تا با ارائه راهکارهایی در راستای جلب بیشتر مشارکت سازمانها وارگانهای وابسته جهت هماهنگی در راستای کاهش تخلفات ساختمانی گام بردارد. پرسش اصلی پژوهش میزان و چگونگی نقش مدیریت شهری در کاهش تخلفات ساختمانی است که به نظر میرسد رتبه بندی عوامل موثردر بروز تخلفات ساختمانی میتواند در ارائه راهکار و الگوی خط مشی مدیریت شهری موثر باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری، طرحهای توسعه شهری، ضوابط ساخت وساز، تخلفات ساختمانی، کلانشهر تهران.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.