شیوه های ترجیحی و سبک یادگیری دانشجویان کارشناسی ارشد علوم مدیریت و اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهداشت و درمان، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_HMSR-4-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره سهرابی

دکترای تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، گروه آموزش پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

فاطمه کشمیری

دانشجوی دکترای تخصصی آموزش پزشکی .گروه آموزش پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران، (نویسنده مسئول)، پست الکترونیک: FKeshmiri۱۳۸۵@Gmail.Com

چکیده

مقدمه:یکی از عوامل موثر بر فرایند یاددهی – یادگیری اثربخش، شناخت روشی است که فراگیران اطلاعات و تجربیات جدید را در ذهن خود سازماندهی و پردازش می کنند. لذا ضروری است ترجیحات یادگیری و سبک ترجیحی دانشجویان به منظور آموزش موثر مورد بررسی قرار گیرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ترجیحات دانشجویان کارشناسی ارشد گروه مدیریت و اقتصاد سلامت انجام شده است. روش پژوهش:پژوهش حاضر توصیفی - تحلیلی است که بصورت مقطعی در سال ۱۳۹۲ انجام شد. جامعه پژوهش شامل کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد گروه مدیریت و اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران (۴۲ نفر) بودند که بصورت سرشماری در مطالعه وارد شدند (نرخ پاسخگویی۸۵%). ابزار مورد استفاده در مطالعه حاضر پرسشنامه ی استاندارد دوازده سوالی کلب است (الفای کرونباخ۸۲/۰). پس از توزیع و جمع آوری پرسشنامه ها، تجزیه و تحلیل داده ها بر طبق راهنمای کلب با استفاده از آزمون های آمار توصیفی - تحلیلی انجام شد. یافته ها:نتایج نشان داد در بین دانشجویان گروه مدیریت و اقتصاد سلامت دو شیوه ی ترجیح یادگیری "آزمایشگری فعال"(۲۹%) و "تفکر انتزاعی" (۲۸%) در الویت قرار گرفت. سبک غالب یادگیری در بین دانشجویان مدیریت و اقتصاد سلامت "سبک انطباق یابنده" (۵۸%) تعیین شد. هم چنین یافته ها ارتباط معنی داری بین سبک یادگیری و متغیرهای جمعیت شناسی دانشجویان نشان نداد. نتیجه گیری:با توجه به سبک غالب دانشجویان مورد بررسی می توان گفت استفاده از روش های یادگیری استقرایی، شیوه های تعاملی و شبیه سازی شده در برنامه آموزشی دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی می تواند بستر لازم برای توانمندی در استدلال، تحلیل و مهارت های حل مسئله دانشجویان مدیریت و اقتصاد سلامت را فراهم سازد. چکیده:مقدمه:یکی از عوامل موثر بر فرایند یاددهی – یادگیری اثربخش، شناخت روشی است که فراگیران اطلاعات و تجربیات جدید را در ذهن خود سازماندهی و پردازش می کنند. لذا ضروری است ترجیحات یادگیری و سبک ترجیحی دانشجویان به منظور اموزش موثر مورد بررسی قرار گیرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ترجیحات دانشجویان کارشناسی ارشد گروه مدیریت و اقتصاد سلامت انجام شده است.روش پژوهش:پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی است که بصورت مقطعی در سال ۱۳۹۲ انجام شد.کلیه دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم مدیریت و اقتصاد دانشگاه علوم پزشکی ایران بصورت سرشماری در مطالعه وارد شدند(نرخ پاسخگویی ۸۵%). ابزار مورد استفاده در مطالعه حاضر پرسشنامه ی استاندارد دوازده سوالی کلب است. (الفای کرونباخ ۷۰/۰ تا ۹۰/۰ ) پس از توزیع و جمع آوری پرسشنامه ها، تجزیه و تحلیل داده ها بر طبق راهنمای کلب با استفاده از آزمون های آمار توصیفی-تحلیلی انجام شد .یافته ها :نتایج نشان داد در بین دانشجویان گروه علوم مدیریت و اقتصاد دو شیوه ی ترجیح یادگیری " آزمایشگری فعال"(۲۹%) و "تفکر انتزاعی" (۲۸%)در الویت قرار گرفت. سبک غالب یادگیری در بین دانشجویان مدیریت و اقتصاد سلامت "سبک انطباق یابنده" (۵۸%) تعیین شد. همچنین یافته ها ارتباط معنی داری بین سبک یادگیری و متغیرهای جمعیت شناسی دانشجویان نشان نداد.نتیجه گیری:درنهایت، براساس نتایج مطالعه حاضر می توان گفت استفاده از روشهای یادگیری استقرایی، شیوه های تعاملی و شبیه سازی شده در مقطع تحصیلات تکمیلی می تواند توانمندی استدلال، تحلیل و مهارتهای حل مسئله دانشجویان علوم مدیریت و اقتصاد سلامت را بهبود بخشد.

کلیدواژه ها

سبک یادگیری, شیوه ی یادگیری, ترجیح یادگیری, روش تدریس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.