بررسی مقایسه ای تمایل به ترک خدمت، فرسودگی و رضایت شغلی در پرستاران شاغل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت سال۱۳۹۵

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهداشت و درمان، دوره: 8، شماره: 26
  • کد COI اختصاصی: JR_HMSR-8-26_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه کمیلی

کارشناسی ارشد پرستاری، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

فرهاد ادهمی مقدم

دانشیار، متخصص چشم، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران

محمد صاحب الزمانی

دانشیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: اجرای طرح تحول نظام سلامت و افزایش بارکاری بر روی همان تعداد پرستار، بی شک می تواند زمینه سازی برای نارضایتی و به دنبال آن فرسودگی شغلی و ترک شغل پرستاران را در پی داشته باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای تمایل به ترک خدمت، فرسودگی و رضایت شغلی پرستاران شاغل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت بوده است . روش پژوهش: این مطالعه توصیفی - مقایسه ای به روش نمونه گیری سهمیه ای بر روی ۳۶۲ پرستار شاغل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۹۵، انجام گرفته است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بودکه شامل مشخصات دموگرافیک ، پرسشنامه های رضایت شغلی اسپکتور، فرسودگی شغلی ماسلاچ و تمایل به ترک خدمت نید بودند. یافته ها: رضایت شغلی پرستاران قبل و بعد از اجرای طرح (۰/۳۹۱۷±۳/۱۲) و (۰/۳۲۷۹±۳۲/۱۲)، فرسودگی شغلی (۰/۷۶۵+۴/۶۲) و (۰/۶۳۷۴+۴/۶۱) و تمایل به ترک خدمت پرستاران (۱/۱۴۱+۷۴/۱) و (۱/۲۵۲+۲/۷۷۸) بود. نتایج آزمون تی زوجی تفاوت معناداری را در رضایت شغلی و تمایل به ترک خدمت پرستاران قبل و بعد از اجرای طرح نشان داده (p=۰/۰۰۰). آزمون تی زوجی تفاوت معناداری را در فرسودگی شغلی قبل و بعد از اجرای طرح نشان نداده است (p=۰/۸۴۸  ) . نتیجه گیری: نتایج بیانگر این می باشد ، بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت، رضایت شغلی پرستاران کاهش، تمایل به ترک خدمت پرستاران افزایش و فرسودگی شغلی پرستاران ثابت بوده است.

کلیدواژه ها

رضایت شغلی, فرسودگی شغلی, تمایل به ترک خدمت, طرح تحول نظام سلامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.