شناسایی مولفه های بین المللی سازی آموزش عالی (مورد مطالعه: صنعت آموزش خدمات پزشکی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهداشت و درمان، دوره: 9، شماره: 30
  • کد COI اختصاصی: JR_HMSR-9-30_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میرمحمد موسوی

دانشجوی دکتری، گروه کارآفرینی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

محمد عزیزی

استادیار، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

علی بدیع زاده

استادیار گروه مدیریت صنعتی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

هادی رزقی شیرسوار

استادیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران

چکیده

مقدمه: آموزش عالی فراملی ابزار مناسبی جهت آماده نمودن دانشجویان برای ایفای نقش های آینده در اقتصاد جهانی شده است. تربیت شهروند جهانی از طریق برنامه درسی بین المللی، بهبود محیط یادگیری، تشویق دانشجویان و کارکنان، به توسعه تفکر جهانی و هم چنین عامل توسعه و تفاهم بین ملت ها می شود. اهمیت بین المللی سازی در آن است که دانشگاه ها باید دانشجویانی را تربیت نمایند که آماده کسب صلاحیت های بین المللی، فهم شرایط جهانی و گسترش ارتباطات بین المللی باشند. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی مولفه های بین المللی سازی صنعت آموزش خدمات پزشکی در ایران می باشد. روش پژوهش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی است. با توجه به ابزار پژوهش؛ این تحقیق از دسته تحقیقات کیفی به شمار می آید. جامعه مورد پژوهش شامل خبرگان عرصه آموزش عالی و آموزش پزشکی و صنعت پزشکی می باشند. برای تحلیل داده ها از نرم افزارMAXQDA۱۲ استفاده شده است. یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد، مهمترین مولفه های آموزش عالی پزشکی شامل، سطح فراکلان (با زیر مولفه های رابطه با سایر کشورها و تعاملات بین المللی) سطح کلان (با زیر مولفه های دانشجو، وضعیت سیاسی، وضعیت اقتصادی، وضعیت فرهنگی، عوامل محیطی و قوانین کلان) سطح صنعت ( با زیر مولفه های قوانین و مقررات، تصمیم گیرندگان و بازار و مشتریان) و سطح دانشگاه (با زیر مولفه های زیرساخت ها و توانمندی های اساتید) می باشد. نتیجه گیری: مهم ترین عوامل در سطح دانشگاه مولفه توانمندسازی اساتید، در سطح صنعت مولفه نهادینه سازی فرهنگ بین المللی شدن، در سطح کلان مولفه استانداردسازی و در سطح فراکلان مولفه رابطه با سایر کشورها می باشد.

کلیدواژه ها

آموزش عالی, بین المللی شدن, آموزش پزشکی, صنعت آموزش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.