بهبود بازده تلقیح مصنوعی در گوسفند با استفاده از اکسیتوسین

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_791
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4872
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مسعودی

گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع

حمید کهرام

گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع

احمد زارع شحنه

گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع

عباس اکبری شریف

ایستگاه پرورش و اصلاح نژادگوسفند زندی، پیشوای ورامین

چکیده

هدف از این آزمایش بهبود بازده تلقیح مصنوعی در گوسفند با استفاده از اکسیتوسین در میشهای نژاد زندی در انتهای فصل تولید مثلی بوده-است. این آزمایش به منظور افزایش بازده تلقیح مصنوعی در گوسفند طراحی شد. در این مطالعه 45 میش سه تا چهار ساله به صورت تصادفی انتخاب و برای همزمانی فحلی به مدت 12 روز سیدرگذاری شدند. هنگام سیدربرداری 550 واحد eCG دریافت کردند وسپس به پنج گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول به عنوان گروه شاهد انتخاب شد و هورمون اکسی توسین دریافت نکرد. چهار گروه دیگر به دو دسته تزریق درون عضلانی و تزریق درو نوریدی تقسیم شدند و در هر دسته میشها در دو سطح 80 و 100 واحد، هورمون اکسیتوسین را دریافت کردند. میزان باز شدن سرویکس ده دقیقه پس از تزریق اکسیتوسین به وسیله پیپت تلقیح مصنوعی مدرج انداز هگیری شد. در ساعت 51 پس از سیدربرداری میشها بهصورت ترانسسرویکال تلقیح شدند. روز 50 پس از تلقیح به وسیله اولتراسونوگرافی درصد آبستنی تشخیص داده شد.تزریق درونعضلانی و درونوریدی هورمون اکسیتوسین باعث بازشدن سرویکس و نفوذ گان تلقیح به رحم شد و بهدنبال آن تلقیح در رحم انجام شده و مقدار اسپرم بیشتری به محل لقاح رسیده و درصد آبستنی افزایش یافت. تزریق 100 واحد اکسیتوسین منجر به بهبود درصد آبستنی ( 44/44 درصد) نسبت به گروه شاهد ( 22 / 22 درصد) شد. در نتیجه تزریق این هورمون موجب بهبود درصد آبستنی و افزایش بازده تلقیح مصنوعی در گوسفند میشود و از اینرو میتوان از آن بعنوان روشی کاربردی در بهبود بازده تلقیح مصنوعی استفاده کرد

کلیدواژه ها

اکسیتوسین، تزریق درون عضلانی، تزریق درون وریدی، سرویکس، میش زندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.