روند ژنتیکی و فنوتیپی روزهای باز در گاوهای هلشتاین ایران از سال 1372 تا 1385

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_774
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1014
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید داستانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

سعید خلج زاده

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

محمدباقر صیادنژاد

کارشناس ارشد مرکزاصلاح نژاد کشور

چکیده

در تحقیق حاضر از اطلاعات صفت روزهای باز مربوط به اولین دوره شیردهی 140245 گاو شیری هلشتاین که در فاصله سالهای 1372 تا 1385 توسط مرکز اصلاح نژاد ایران جمع آوری شده بود، استفاده گردید. برای آنالیز دادهها از دو مدل مختلف استفاده شد که در مدل اول اثر گله، سالزایش و فصل زایش و در مدل دوم اثر گله، سال تولد و فصل تولد به عنوان اثرات ثابت در مدل قرار گرفتند. برآوردها با استفاده از روش حداکثر درستنمایی محدود شده ( REML ) با استفاده از یک مدل حیوانی تک متغییره صورت گرفت. میانگین روزهای باز برای تمام سالها 74 ± 1/ 131 روز و مقدار وراثت پذیری برآورد شده برای روزهای باز در مدل اول و دوم به ترتیب 062 / 0، 0624 / 0 محاسبه گردید. روند فنوتیپی روزهای باز 0/63±0/13 برای هر سال برآورد شد ( 01 / p < 0 ). روند ژنتیکی روزهای باز مثبت و مقدار ارزش اصلاحی برای هر سال در مدل اول ودوم به ترتیب 05 / 0± 07 / 0 و 04 / 0± 08 / 0 محاسبه شد اما از نظر آماری معنی دار نبودند. روند ژنتیکی و فنوتیپی روزهای باز بین دو مدلی که در این تحقیق استفاده شد تفاوت معنیداری نداشت. بنابراین از هر دو این مدلها جهت آنالیز ژنتیکی رکوردهای اولین دوره شیردهی میتوان استفاده کرد. وراثت پذیری برآورد شده برای روزهای باز کم بوده و به این مفهوم است که این صفت بیشتر تحت تاثیر شرایط محیطی مانند مدیریت و تغذیه است.

کلیدواژه ها

پارامترهای ژنتیکی، روند فنوتیپی، روزهای باز، گاو هلشتاین، وراثت پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.