آسیب شناسی تعلق خاطر کاری نیروهای دانشی در صنایع دفاعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پژوهش های مدیریت منابع انسانی، دوره: 13، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_HRMAN-13-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا توکلی

دانشیار، دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع ، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

محمد سلیمی

نویسنده مسئول: .دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع ، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

مجید رمضان

دانشیار، دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع ، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

چکیده

مقاله حاضر، به شناسایی آسیب هایی می پردازد که مانع بالارفتن سطح تعلق خاطر کاری نیروهای دانشی در صنایع دفاعی می شود. روش تحقیق، آمیخته از نوع اکتشافی است. در بخش کیفی پژوهش، به صورت هدف مند و تا رسیدن به اشباع نظری با ۱۴ نفر از مدیران صنایع دفاعی و نیروهای دانشی مصاحبه عمیق انجام شده و سپس با استفاده از توزیع ۱۷ پرسشنامه دلفی خبرگی، چارچوبی از عوامل موثر بر تعلق خاطر نیروهای دانشی به دست آمده است. ضریب هماهنگی کندال در روش دلفی ۰.۷۳۴ محاسبه شد. در بخش کمی هم ۵۰ پرسشنامه بین نیروهای دانشی آشنا به موضوع تحقیق به صورت هدف مند توزیع شد. پایایی پرسشنامه بخش کمی با آلفای کرونباخ ۰.۹۴۶ مورد تایید قرار گرفت. با اجرای مصاحبه ها، ۲۶ عامل که در سه دسته ساختاری، رفتاری و زمینه ای دسته بندی می شوند، شناسایی شده و در مرحله دلفی همه این عوامل مورد تایید خبرگان قرار می گیرند. در بخش کمی وضعیت عوامل اصلی و زیرعامل ها سنجیده شد که نتایج به دست آمده نشان می دهد که تعلق خاطر نیروهای دانشی در برخی از زمینه های مرتبط با ساختار بخش های دانشی، تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها، رویه های منابع انسانی، روابط با همکاران و مدیران و همچنین عوامل زمینه ای و دیگر مسائلی که به آنها خواهیم پرداخت، دچار مشکل شده است.

کلیدواژه ها

تعلق خاطر کاری, عوامل رفتاری, عوامل زمینه ای, عوامل ساختاری, نیروی دانشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.