راهبرد سیاست خارجی روسیه درقبال برگزاری همه پرسی اقلیم کردستان عراق

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله آفاق امنیت، دوره: 14، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_IHUA-14-50_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابومحمد عسگرخانی

دانشیار روابط بین الملل دانشگاه تهران، تهران، ایران

مهدی پادروند

دانش آموخته ارشد روابط بین الملل دانشگاه گیلان، رشت، ایران

داریوش هوشمند ننه کران

دانش آموخته ارشد روابط بین الملل دانشگاه گیلان، رشت، ایران

چکیده

برگزاری همه­پرسی استقلال­طلبی اقلیم کردستان عراق در سال ۲۰۱۷ باعث شد که موجی از واکنش­های منطقه­ای و فرامنطقه­ای را دربرداشته باشد. واکنش های منطقه­ای همان گونه که مشخص بود واکنش دولت ایران، ترکیه و سوریه و همچنین مهم­ترین واکنش­های فرامنطقه­ای شامل روسیه و کشورهای غربی بود. این پژوهش که به روش توصیفی-تحلیلی با هدف بررسی راهبرد سیاست ­خارجی روسیه به عنوان یک کشور فرامنطقه­ای انجام شده و اطلاعات مربوطه را از مقالات و کتب به دست آورده است، سوال اصلی بدین گونه مطرح می­­شود که راهبرد سیاست خارجی روسیه درقبال همه­پرسی اقلیم کردستان عراق چگونه بود؟ فرضیه پژوهش که با استفاده از معادله هزینه فایده و رویکرد ابزاری تاکتیکی انجام شده است، بیان می­دارد مسکو در زمان همه­پرسی استقلال­طلبی اقلیم کردستان عراق هر چند به طور واضح و شفاف موضع­گیری نکرد، اما درعمل با این اقدام مخالف بود که مهم­ترین محور آن درقالب دلایل مخالفت با همه پرسی به صورت کوتاه مدت، میان­مدت و بلند مدت، ائتلاف و همکاری با ایران و ترکیه، تقویت دولت مرکزی عراق و رایزنی با منطقه خودمختار اقلیم کردستان عراق به منظور به تعویق انداختن همه­پرسی تضعیف حاکمیت ملی و توسعه افراط­گرایی، به خطرافتادن نقش ثبات­ساز روسیه در منطقه و دخالت بیشتر امریکا، ایجاد معضلات امنیتی در مرزهای ایران به عنوان مهم­ترین هم پیمان مسکو و ساقط کردن هرگونه فعالیت  تجزیه­طلبانه چه در داخل و چه در خارج از مرزهای خود بود.

کلیدواژه ها

سیاست خارجی روسیه, همه پرسی استقلال طلبی اقلیم کردستان عراق, امنیت جمهوری اسلامی ایران, معادله هزینه فایده, رویکرد ابزاری تاکتیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.