کاربرد پلیمر سوپرجاذب روی برخی از ویژگی های گوجه فرنگی رقم ’چف‘ در شرایط تنش خشکی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_731
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه تنیده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، جی

مهرزاد هنرور

استادیاران گروه علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان، استه

رامین بابادایی سامانی

استادیاران گروه علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان، استه

طلعت تنیده

دانشجوی پیشین کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جی

چکیده

این آزمایش در سال 1389 در مزرعه دانشگاه آزاد اسلامی جیرفت اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح تنش خشکی (به صورت آبیاری در زمان 40 ، 70 و 100 درصد نیاز آبی گیاهان) و پنج سطح پلیمر سوپرجاذب آ- 200 ( صفر، 100 ، 200 ، 300 و 400 کیلوگرم در هکتار) که به صورت کرت های خرد شده نواری در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار به کار برده شد. مصرف پلیمر سوپرجاذب به میزان 400 کیلوگرم در هکتار بیشترین درصد مواد جامد محلول و اسیدیته آب میوه را ایجاد کرد. بیشترین وزن تر میوه، وزن ریشه و عملکرد میوه در نتیجه کاربرد 300 کیلوگرم پلیمر سوپرجاذب در هکتار به دست آمد. رژیم های آبیاری بر وزن تر و عملکرد میوه اثر معنی داری ایجاد کرد به طوری که بیشترین مقادیر این ویژگی ها در نتیجه آبیاری در زمان 40 درصد نیاز آبی گیاهان مشاهده شد. سایر صفات اندازه گیری شده تحت تاثیر رژیم های آبیاری قرار نگرفتند. همچنین برهمکنش میزان کاربرد پلیمر سوپرجاذب و تناوب آبیاری بر هیچ یک از صفات کمی و کیفی مورد مطالعه اثر نداشت.

کلیدواژه ها

پلیمر سوپرجاذب، گوجه فرنگی، تنش خشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.