بررسی پوسیدگی فوزاریومی بلال ذرت در استان خوزستان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات غلات، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_CRGU-1-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه عظیمی

عضو هیات علمی گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

به منظور مطالعه پوسیدگی فوزاریومی بلال ذرت استان خوزستان، نمونه ها از مرحله تشکیل خوشه تا هنگام برداشت محصول از بلال های آلوده در مزارع ذرت در نقاط مختلف استان جمع­آوری شد. ۱۶۴ جدایه فوزاریوم پس از جداسازی و خالص­سازی در هفت گونه قرار گرفتند. در بین جدایه ها، گونه های F. verticillioides، F. proliferatum و  F.semitectum به ترتیب با دارا بودن ۷۴، ۴۶ و ۲۴ جدایه بیشترین فراوانی و گونه های F. sporotrichioides، F. crookwellense، F. subglutinans و F. anthophilum به ترتیب با دارا بودن ۸، ۴، ۴ و ۴ جدایه کمترین فراوانی را داشتند. گونه F. crookwellense برای اولین بار از بلال ذرت در ایران گزارش می­شود. آزمون بیماریزایی با روش ایجاد زخم در بلال انجام شد و سوسپانسیون مورد استفاده حاوی ۱۰۶ اسپور در میلی­لیتر بود. نتایج حاصل از آزمون بیماریزایی حاکی از بیماریزا بودن همه جدایه های مورد استفاده بود. بیشترین میزان بیماریزایی مربوط به گونه F. verticillioides و کمترین میزان بیماریزایی متعلق به گونه F. sporotrichioides بود.

کلیدواژه ها

آزمون بیماریزایی, پراکنش قارچ, پوسیدگی فوزاریومی بلال ذرت, گونه های فوزاریوم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.