بررسی تنوع ژنتیکی گونه گلایول ایرانی با استفاده از صفات مورفولوژیک
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_695
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1254
نویسندگان
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
عضو ه یئت علم ی موسسه تحق یقات ثبت و گوا هی نهال و بذر کرج
چکیده
گلایول یکی از گل های شاخه بریده مهم جهان و ایران به شمار می آیدگلایول ایرانی دارای ژنوم 120 - 2n=2x=30 می باشد . شناسایی پتانسیل های ژنتیکی ژرم پلاسم موجود در کشور، حفظ و نگهداری و استفاده آنها در به نژادی ارقام جدید گلایول و تجاری سازی آنها از اهمیت خاصی برخوردار است. بررسی و ارزیابی تنوع ژنتیکی یک گونه گل گلایول جمع آوری شده از استان های مختلف کشور در مزرعه تحقیقاتی کرج انجام شد. در این مطالعه صفات مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی که شامل 15 صفت کمی وصفت کیفی بود، بر اساسدستورالعمل IPGRI به صورت مشاهده ای یا اندازه گیری یاداشت برداری شدند. صفات کمی از طریق پارامتر های آماری مثل ضرایب همبستگی ساده، مقایسه میانگین، انحراف معیار، ضرایب تغییرات، تجزیه به مولفه های اصلی برآورد شدند. در ضمن یرای صفات کمی و کیفی، گروه بندی گونه ها از طریق تجزیه خوشه ای بر اساس مولفه های اصلی با استفاده از الگوریتم UPGMA انجام گرفت . نتایج نشان داد که تنوع زیادی در بین گونه ها وجود دارد. در رابطه با صفات کمی، بیشترین ضریب تغییرات مربوط به ارتفاع گیاه ( 3/ 78 %) و کمترین ضریب تغییرات مربوط به قطر پیاز 2/ 43 % بود. قطر پیاز و قطرگل د ارای بیشترین همبستگی مثبت و معنی دار و در تجزیه به مولفه های اصلی، چهار مولفه شناسایی شدندکه جمعا 39 / 77 درصد از کل تغییرات داده ها را توجیه می نمودند . در تجزیه خوشه ای براساس صفات کمی،گلایول به دو گروه عمده تقسیم شدندکلیدواژه ها
گلایول وحشی، تنوع ژنتیکی، جمع آوریمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.