بررسی تنش اسمزی بر جوانه زنی گیاهچه های آگروپیرون در شرایط آزمایشگاه با استفاده از پلی اتیلن گلیکول

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_677
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 798
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هوشنگ رحمتی

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور قصرشیرین،

محسن فرشادفر

رئیس دانشگاه پیام نور کرمانشاه و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و

فرزاد مرادی

کارشناس آزمایشگاه کشاورزی و هیات علمی دانشگاه پیام نور کرمانشاه

مصطفی امجدیان

کارشناس آزمایشگاه کشاورزی و هیات علمی دانشگاه پیام نور کرمانشاه

چکیده

به منظور ارزیابی اثر تنش خشکی بر جوانه زنی و رشد گیاهچه های ارقام Agropyron trichophorum آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در بهار سال 1389 در دانشگاه پیام نور کرمانشاه انجامشد. فاکتور های آزمایشی شامل 13 ژنوتیپ با پتانسیل های اسمزی ( 0، 4/ 0-، 6/ 0- و 8/ 0- بار ) بود. نتایج نشان داد که تیمارهای مختلف اعمال تنش خشکی( پلی اتیلن گلیکول 6000 ) اثرات قابل توجهی بر درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، تعداد ریشه چه، طول ریشه چه و طول ساقه چه دارد. با افزایش میزان تنش، در صد جوانه زنی به طور معنی داری کاهش یافت بطوریکه از 92 درصد در شاهد( 0 بار) به 54 درصد در تنش 0.8 - بار رسید. ژنوتیپ های 9 و 13 بیشترین و کمترین درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی را داشتند. ژنوتیپ 4 از لحاظ تعداد ریشه چه و طول ریشه چه برتر از سایر ژنوتیپ ها بود. ژنوتیپ های 9 و 5 به ترتیپ دارای بیشترین و کمترین میزان شاخص استرس جوانه زنی بودند. بیشترینمیران ضریب همبستگی بین درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی مشاهده شد. شاخص استرس جوانه زنی با اکثر صفات همبستگی مثبت نشان داد. بر اساس این نتایج مشخص شد که با افزایش سطح تنش، جوانه زنی و صفات مربوط به رشد گیاهچه بطور معنی داری کاهش پیدا کرد

کلیدواژه ها

پلی اتیلن گلیکول 6000 ، شاخص استرس جوانه زنی، Agropyron trichophorum

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.