اثرگذاری و اثرپذیری عوامل نهادی بر بین المللی سازی شرکت های فناور (مورد مطالعه صنعت داروسازی)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهداشت و درمان، دوره: 12، شماره: 39
  • کد COI اختصاصی: JR_HMSR-12-39_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 280
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین بهرامی

دانشجوی دکتری، گروه کارآفرینی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

محمد عزیزی

استادیار، گروه کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

علی بدیع زاده

استادیار، گروه کارآفرینی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

هادی رزقی شیرسوار

استادیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران

چکیده

مقدمه: صنعت داروسازی امروزه یکی از بزرگ ترین صنایع جهان بوده و با صنایع دیگر ارتباطی تنگاتنگ دارد. این صنعت زمینه های اشتغال بسیاری از متخصصان داروسازی، تکنسین های فنی، کارشناسان بخش بازاریابی، تبلیغات و فروش را ایجاد کرده است. عوامل موثر متعددی بر صادرات پیش روی این صنعت در سطح جهان وجود دارد که برخی از این عوامل مربوط به تولیدات و برخی دیگر مربوط به بازار فروش آن ها می باشد. روش پژوهش: در این پژوهش میزان اثرگذاری و اثرپذیری هر یک از عوامل نهادی موثر بر بین المللی سازی شرکت های فناور داروسازی ایران، مشتمل بر ۳۷ شاخص برگرفته از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته با صاحب نظران صنعت داروسازی، با بهره گیری از تکنیک دیمتل تعیین گردید. یافته ها: بر اساس نتایج پژوهش، عوامل اثرگذار و اثرپذیر در بین المللی سازی شرکت های فناور داروسازی در ۷ سطح دسته بندی گردید. معیارهایی که کاملا وابسته و تاثیرپذیرند در سطح ۱ قرار دارند و در سطح ۲ معیارهایی قرار گرفته اند که از سطح اول میزان اثرپذیری کمتری دارند و نسبت به سطح ۳ اثرپذیری بیشتری دارند و به همین ترتیب معیارهایی که بیشترین تاثیرگذاری را دارند در سطح ۷ قرار گرفتند. نتیجه گیری: معیارهای ثبات سیاست ها و برنامه های بلند مدت دولت برای صادرات دارو، رعایت کیفیت و استانداردهای بین المللی در تولید دارو، پای بندی به مقررات بهداشت و درمان کشورهای هدف و نبود تحریم ها و مشکلات روابط با کشورها که اثرگذارترین شاخص ها بر بین المللی سازی شرکت های فناور داروسازی هستند در بالاترین سطح قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

بین المللی سازی, صنعت داروسازی, عوامل نهادی, شرکت های فناور, اثرگذاری و اثرپذیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.