بررسی اثرزمان و نحوه هرس خوشه خرما بر برخی صفات کمی و کیفی میوه خرمای مضافتی درمنطقه جیرفت
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_606
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1183
نویسندگان
استادیار موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر
کارشناس سازمان جهاد کشاورزی جیرفت
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی شهید مقبلی
چکیده
این تحقیق به منظور دستیابی به اثرات زمان و میزان هرس خوشه بر صفات کمی و کیفی میوه رقم مضافتی با استفاده از یک طرح فاکتوریل درقالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در منطقه جیرفت در سال 1389 اجرا گردید. فاکتورهای مورد بررسی شامل دو زمان ه رس (گرده افشانی و کیمری) و چهار میزان هرس خوشه ( 0- 5 - 10 و 15 سانتی متر) مورد بررسی قرار گرفتند. هر واحد آزمایشی سه خوشه میانی از یک نخل سی ساله بود. عملیات داشت نخلهای آزمایشی مانند تغذیه و آبیاری به طور یکنواخت و بر اساس روال متداول منطقه انجام گردید. پس از رسیدن میوه ها صفات کمی و کیفی میوه ثبت گردید. نتایج نشان داد انجام هرس خوشه در مرحله گرده افشانی به استثنای برخی صفات مانند اسیدیته میوه ، مواد جامد محلول میوه، رطوبت میوه و صفات کمی هسته موجب برتری معنی دار دیگر صفات به خصوص وزن میوه ، وزن گوشت میوه و حجم میوه گردید. میزان هرس خوشه نیز به استثنای درصد رطوبت میوه بر دیگر صفات تاثیر معنی دار داشت . انجام هرس خوشه به ویژه به میزان 10 و 15 سانتی متر موجب برتری صفات کمی و کیفی میوه گردید. برترین تیمارهای این تحقیق انجام هرس در مرحله گرده افشانی به میزان 10 و 15 سانتی متر بودند. این تیمارها به ترتیب میوه های به وزن 49 / 21 و 26 / 21 گرم تولید نمودند و قابل توصیه می باشند.کلیدواژه ها
خرما، مضافتی، گرده افشانی، کیمری، هرس خوشه، میوه، کمی، کیفیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.