مقاوم سازی سازه های بتن آرمه با استفاده از مصالح پیش تنیده FRP به روش نصب در نزدیک سطح (NSM)

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: همایش آشنایی با تکنولوژیهای نوین بهسازی لرزه ای
  • کد COI اختصاصی: BEHSAZI01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9774
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حاجی هاشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه صنعتی اصفهان

داود مستوفی نژاد

دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان

مجتبی ازهری

استاد دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

مقاوم سازی سازه ها با استفاده از مواد الیافی پلیمری مسلح شده ) (FRP ، این روزها به عنوان یک روش مرسوم در اکثر نقاط جهان پذیرفته شده است . دلیل این امر را می توان در حصول اثرات مقاومتی خوب در ازای زحمت کمتر جستجو کرد . هم چنین امکان اجرای پروژه مقاوم سازی بدون تغییر درظاهر و ابعادسازه ازدیگر مزایای این روش می باشد . با این حال درهنگام مقاوم سازی یک سازه با استفاده ازمصالح FRP به صورت غیرپیش تنیده، اغلب استفاده کامل ازظرفیت مصالح FRP امکان پذیر نیست . ًدلیل این امر مستقیما به وجودیک توزیع کرنش، ناشی ازبارهای مرده یاسایربارهای غیرقابل حذف درطول مقاوم سازی، مربوط است . این حقیقت منجر به تسلیم فولادهای مسلح کننده مقطع و یا خرد شدن بتن در ناحیه فشاری، قبل از کامل شدن ظرفیت باربری مصالح FRP می شود . از نظر تئوری و در حالت ایده آل، مقاوم سازی به روش نصب در نزدیک سطح ) (NSM و با استفاده از مصالح FRP پیش تنیده دارای مزایای عمده ای نسبت به سایر شیوه های مقاوم سازی می باشد . زیرا از طرفی کاربرد FRP به صورت NSM نگرانی های ما در خصوص جداشدگی FRP و استفاده ناقص از ظرفیت کششی FRP را مرتفع می سازد؛ و از طرف دیگر با پیش تنیده کردن FRP قادر خواهیم بود تا از مزایای پیش تنیدگی یعنی افزایش ظرفیت باربری و کنترل تغییر شکل ها و ترک ها در یک پروژه مقاوم سازی استفاده نماییم . در کنار این مزایا، باید گفت که به علت رفتار الاستیک خطی مصالح FRP و استفاده از بخشی از ظرفیت کرنشی FRP در مرحله پیش تنیدگی، نگرانی از پایین بودن شکل پذیری و وقوع شکست ترد می تواند به عنوان نقطه ضعفی برای این شیوه مقاوم سازی مطرح باشد . هم چنین برخلاف مزایای بسیار، مصالح FRP پیش تنیده نیازمند توجه ویژه در نواحی انتهایی می باشند؛ جایی که شرایط بسیار سختی از نظر انتقال تنش وجود دارد . در این تحقیق سعی می شود تا با برشمردن مزایای مقاوم سازی سازه های بتنی به روش NSM و هم چنین مزایای استفاده از مصالح FRP پیش تنیده، به معرفی روش جدیدی برای مقاوم سازی تحت عنوان " مقاوم سازی با استفاده از مصالح FRP پیش تنیده به روش NSM پرداخته و مزایای این روش در مقایسه با سایر روش های مقاوم سازی، با استفاده از روابط تئوری و نتایج آزمایشگاهی، مورد بررسی قرار گیرد .

کلیدواژه ها

الیاف پلیمری مسلح شده (FRP) پیش تنیدگی، روش نصب در نزدیک سطح (NSM) ، تیر بتنی، مقاوم سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.