مدلسازی و بهبود عملکرد دستگاه سلکانتر برای شمارش پلاکت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق،کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ICCONF06_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگین احمدی

کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

ساسان آسیایی

استادیار گروه مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

چکیده

بسیاری از تحقیقات صورت گرفته در ارتباط با سلکانترهای الکترونیکی، پیرامون روش دستی و یا استفاده از الگوریتم های شکل پذیر (نظیر مار، تبدیل آبخیز و ...) بهره برده اند. اما روشهای ذکر شده به دلیل هزینه سنگین محاسباتی و زمان اجرا بالا در عمل به هیچ عنوان کاربردی نیست. با توجه به اینکه کانال شمارش در دستگاه سل کانتر در موارد مشکل دار و تجمع پلاکتها ضعیف عمل می کند و با توجه به ضعف الگوریتم های ارائه شده، در این پروژه، الگوریتمی جهت بهبود فرآیند شمارش پلاکت در محفظهای به نام کانال شمارش با ارائه مدل پیشنهادی سیستم استنتاج عصبی فازی تطبیقی با استفاده از الگوریتم کرم شبتاب، الگوریتم مبتنی بر آموزش و یادگیری، الگوریتم پرنده آلاچیق ساتنی، الگوریتم جغرافیای زیستی و الگوریتم ازدحام ذرات استفاده شد. در مدل پیشنهادی الگوریتمهای بهینه سازی مختلف با پیشنهاد بهترین پارامترها برای سیستم استنتاج عصبی فازی تطبیقی سعی در بهبود دقت برآورد پارامترهای خونی مختلف را دارند. نتایج بدست آمده نشان میدهد که استفاده از الگوریتم بهینه سازی پرنده آلاچیق ساتنی برای انتخاب مناسب ترین پارامترها برای سیستم استنتاج عصبی فازی تطبیقی نسبت به سایر مدلها بهتر بوده است و این ترکیب نتایج قابل قبول تری را ارائه کرده است.

کلیدواژه ها

پارامتر خونی، سلکانتر، امپدانس الکتریکی، الگوریتم های بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.