نقش اسمو پرایمینگ بر جوانه زنی گندم (Triticum aestivum L.) تحت شرایط عصاره آللوپاتیک علف هرز دم روباهی (Setaria viridis L.)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: مجله تحقیقات بذر، دوره: 6، شماره: 18
- کد COI اختصاصی: JR_SEEDR-6-18_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 216
نویسندگان
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه
مربی مرکز هایتک اداره کل فنی و حرفه ای استان کرمانشاه
کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه آزاداسلامی واحد کرمانشاه
چکیده
به منظور بررسی اثر اسمو پرایمینگ بر مولفه های جوانه زنی گندم (Triticum aestivum L.) رقم آذر ۲ تحت شرایط عصاره آللوپاتیک علف هرز دم روباهی (Setaria viridis L.) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه بیوتکنولوژی اداره کل فنی و حرفه ای استان کرمانشاه در سال ۱۳۹۴ اجرا گردید. فاکتورهای تحقیق شامل محلول های اسمزی به عنوان فاکتور اول در چهار سطح، ۱% KNO۳، ۲% KNO۳، ۱% CaCl۲، ۲% CaCl۲و شاهد (بدون پرایمینگ) و مدت زمان پرایم به عنوان فاکتور دوم در دو مدت زمان ۲ و ۶ ساعت بودند. نتایج نشان داد که بذرهای پرایمینگ شده بهتر از شاهد (بدون پرایمینگ) در عصاره آللوپاتیک رشد کردند، به طوری که بیشترین طول ساقه چه و گیاهچه در تیمار ۱% CaCl۲بدست آمد. درصد و سرعت جوانه زنی، وزن خشک ریشه چه و گیاهچه و شاخص ویگور II در زمان ۲ ساعت برترین فاکتور تحقیق بود. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که پرایمینگ باعث بهبود مولفه های جوانه زنی گندم در شرایط تنش آللوپاتیک شد و مقاومت گندم را در مقابل این تنش در مرحله جوانه زنی و استقرار افزایش داد.کلیدواژه ها
آللوپاتی, سرعت جوانه زنی, طول ساقه چه, وزن خشکاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.