تاثیر منابع آلی و معدنی روی در جذب روی توسط گیاه جو
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_490
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 667
نویسندگان
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، ایران
دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
مرکز پژوهشی کشت بدون خاک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده
استفاده از بقایای آلی باعث افزایش ماده آلی خاک و بازچرخ عناصر غذایی م یگردد. قابلیت جذب فلزات سنگین در خاکهای تیمار شده با این ترکیبات عموماً کمتر از خاکهایی است که نمک معدنی این فلزات اضافه می گردد. این تحقیق به منظور مقایسه اثرهای منابع آلی و معدنی روی در جذب روی توسط جو (رقم ماکوئی) در یک خاک لومی رسی تیمار شده با منابع آلی و معدنی روی صورت پذیرفت . تیمارهای آزمایشی شامل کاربرد 25 ( V2) 50 ،(V1 ) و 100 ( V3 ) تن در هکتار ورمی کمپوست غنی شده ( 800 میلی گرم روی در کیلوگرم) و تیمار شاهد بود. جهت مقایسه اثرهای منابع معدنی و آلی سه سطح نمک معدنی سولفات روی معادل محتوای روی موجود در ورمی کمپوست غنی شده در نظر گرفته شد (به ترتیب Zn2 ،Zn1 و Zn3 ). بعد از برداشت گیاه، غلظت روی در اندام های ریشه و هوایی و پارامترهای طول ساقه و وزن هزار دانه اندازه گیری شد. نتایج این تحقیق حاکی از آن است غلظت روی ریشه گیاه در خاک تیمار شده با ورمی کمپوست به طور معنی داری کمتر از خاک تیمار شده با سولفات روی می باشد. مقدار روی عصاره گیری شده با DTPA نیز در خاک تیمار شده با ورمی کمپوست نسبت به خاک تیمار شده با سولفات روی کاهش یافت. با کاربرد تیمار Zn3 ارتفاع ساقه و وزن هزار دانه این گیاه کاهش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد کهافزودن ورمی کمپوست غنی شده نسبت به سولفات روی باعث افزایش گنجایش تبادل کاتیونی خاک و کاهش قابلیت دسترسی روی م یگرددکلیدواژه ها
ورمی کمپوست، سولفات روی، وزن هزار دانه، طول ساقه، جومقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.