آیا استفاده از سالیسیلیک اسید می تواند گیاه گندم را نسبت به شوری مقاوم کند
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_483
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1130
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور اصفهان
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور اصفهان
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور اصفهان
چکیده
شوری یکی از بزرگترین مشکلات در حال گسترش در کشاورزی جهان است.امروزه اثبات شده که فیتوهورمونهایی مثل سالیسیلیک اسیدSA وترکیبات وابسته به آن در عکس العمل نسبت به شوری نقش مهمی بازی می کنند اما تاثیرات این ترکیبات بسته به غلظت SA مصرفی،گونه گیاهی و شرایط محیطی متفاوت است. در این پژوهش ما تاثیر غلظت های مختلف 0)SA و 0.1 و 0.3 و 0.5 و 1میلی مولار)وغلظت های مختلف 0)Nacl و 75 و 150 و 225 میلی مولار)رابر روی گیاه گندم موردبررسی قرار دادیم.به این منظور آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل کاملا تصادفی با 3تکرار انجام گرفت. همراه با افزایش شوری مقدار تجمع مالون دآلدئید و سدیم ریشه افزایش معنی دار نشان دادند در حالی که که مقدار پتاسیم ریشه و پروتئین اندام هوایی کاهش معنی دار داشت.استفاده از سالیسیلیک اسید باعث تعدیل اثرات مضرشوری شد البته استفاده از غلظت های مختلف SA اثرات متفاوتی بر روی پارامترهای رشد اندازه گیری شده داشت حتی این تفاوت اثر در غلظت های متفاوت شوری نیز مشهود بودکلیدواژه ها
شوری،سالیسیلیک اسید،پارامترهای فیزیولوژیکی ،گندممقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.