باید ها و نبایدهای ارزشیابی توصیفی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: EBRCCONF01_607
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 447
نویسندگان
دبیرآموزش و پرورش شهرستان شهرضا،دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت
دبیرآموزش وپرورش شهرستان شهرضا،دانشجوی کارشناسی ارشدژئومورفولوژی دانشگاه اصفهان
چکیده
یکی از مهمترین تغییراتی که از سال ۱۳۸۱ در نظام آموزش دوره ابتدایی کشور، ایجاد شد اجرای برنامه ارزشیابی توصیفی می باشد. مهمترین سوال به عنوان یک مسئله این است که معلمان به چه میزان به اهداف این برنامه دست یافته اند. بر این اساس در این مقاله سعی می گردد باید ها و نبایدهای این تغییر یعنی اجرای ارزشیابی توصیفی بعنوان یکی از قوی ترین روشهای ارزشیابی مورد بررسی قرار گیرد. لازم به ذکر است از ذکر سودمندیها و آثار مثبتی که این روش در مقایسه با روش کمی دارد(به دلیل وجود صدها مورد برتری) خودداری شده است. ولی سعی شده به بایدها و نبایدهای مربوط به تفاوت های ریشه ای و اساسی ارزشیابی کمی و ارزشیابی توصیفی (از نوع رویکردی) و همچنین آسیب شناسی آزمون های کیفی-توصیفی در مقایسه با سایر روش ها مورد بررسی قرار گیرد. در ادامه مسائل مربوط به دو ابزار مورد توجه در ارزشیابی توصیفی یعنی سنجش عملکرد و پوشه کار مورد آسیب شناسی قرار می گیرد و باید ها و نبایدهای آن مورد تحلیل و تفسیر قرار می گیرد. مشکلات و مسائل فنی ابزارهای توصیفی از نظر روایی تفسیر ها و استنباط ها ، تعمیم پذیری نتایج سنجش عملکرد و اعتبار و پایایی نتایج و همچنین منابع و امکانات این ابزار ها نیز مورد بررسی قرار می گیرد.کلیدواژه ها
ارزشیابی کیفی و توصیفی، سنجش و اندازه گیری، سنجش عملکرد ، تعمیم پذیریمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.