CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر تنش شوری و خشکی بر خصوصیات تاثیر تنش شوری و خشکی بر خصوصیات جوانه زنی و رشدی گیاهچه جو دره (Hordeum spontaneum Koch)

عنوان مقاله: تاثیر تنش شوری و خشکی بر خصوصیات تاثیر تنش شوری و خشکی بر خصوصیات جوانه زنی و رشدی گیاهچه جو دره (Hordeum spontaneum Koch)
شناسه ملی مقاله: JR_SEEDR-9-31_005
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعیده عالی پور - دانشجو
شکوفه غلامی - دانشگاه شاهد تهران
طیبه رستمی - دانشجو

خلاصه مقاله:
به منظور بررسی جوانه زنی بذر جو دره در سطوح مختلف تنش شوری و خشکی دو آزمایش جداگانه در قالب طرح کاملا تصادفی با ۵ سطح پتانسیل شوری (صفر (شاهد)،۳-، ۶-،۹ - و۱۲- بار) در ۴ تکرار و تنش خشکی شامل ۵ سطح پتانسیل خشکی (صفر (شاهد)، ۳- ، ۶- ، ۹- و۱۲- بار) با ۴ تکرار در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اهواز در سال ۹۵ انجام شد. از پلی اتیلن گلایکول ۶۰۰۰ و کلرید سدیم به ترتیب برای ایجاد تنش خشکی و شوری استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش تنش شوری و خشکی به صورت معنی داری درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، شاخص بنیه بذر، طول ساقه چه و ریشه چه، وزن تر ریشه چه و ساقه چه کاسته شد و زمان ۵۰ درصد جوانه زنی نهایی افزایش یافت. به نظر می رسد وزن تر و خشک گیاهچه در بین سایر صفات حساسیت بیشتری به تنش شوری و خشکی دارد. علاوه بر این مقایسه گروهی بین تیمارها ناشی از PEG و NaCl نشان داد به دلیل حساسیت بالاتر جودره نسبت به تنش خشکی طول ساقه چه، وزن تر گیاهچه و بنیه گیاهچه در شرایط ناشی از PEG به طور معنی داری کمتر از تنش ناشی از NaCl بود.

کلمات کلیدی:
کلرید سدیم, پلی اتیلن گلایکول, علف هرز, گیاهچه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1293445/