جمع آوری و شناسایی دو گونه زینتی کم نیاز از ذخائر ژنتیکی اصفهان وچهارمحال بختیاری وکاربرد آنها در ایجاد فضای سبز کم هزینه

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 540

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_369

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

زاگرس منطقه ای گل خیز ازکشور لاله ها و زنبق ها ست ، اصفهان با داشتن تنوع آب و هوایی بسیار با در بر داشتن مناطقی از فریدونشهر با 6 ماه سرما و یخبندان و متوسط بارندگی 700 تا 800 میلی متر تا باتلاق گاوخونی واقع در منطقه کویر مرکزی ایران با متوسط بارندگی حدود 80 میلیمتر دارای تنوع زیستی و پتانسیل های با لقوه زیادی از نظر گونه های گیاهی زیبا می باشد. وظیفه متخصصین منابع طبیعی و محیط زیست شناختاین پتانسیل ها و از با لقوه به با لفعل رسانیدن آنها می باشد . گیاهان بومی در هر منطقه با شرایط اقلیمی و محدودیت ها وتنش های محیطی همان منطقه تکامل یافته وزاد آوری کرده و نسل خود را پایدار نگه می دارند. باتوجه به خشکسالی های اخیر و استفاده های بی رویه و غیر اصولی ازاین پتانسیل ها ، بایستی روند با لقوه به با لفعل رسانیدن این پتانسیل ها ، با شناخت اصول صحیح اکولوژیک صورت گیرد. در این راستا دو گونهبوته ای وپیازی در منطقه بررسی و ضمن جمع آوری نمونه های هرباریومی از انها از مناطق مختلف و انتقال آن به هرباریوم نسبت به نامگذاریدقیق علمی آنها با استفاده از فلورها اقدام شد. سپس با انجام مسافرتهای صحرایی به رویشگاه آنها، از ارتفاع گیاه، تاج پوشش، خصوصیات ساقه،برگ، گل، میوه، شروع فصل رویشی، طول مدت گلدهی و عمر گل، زمان میوه دهی، زمان خزان و ارتفاع از سطح دریا یادداشت برداری شد. گونههای مطالعه شده عبارتند از : 1-گل راعی و [. Gladiulus segetum Ker گلایول اسپک[. [ Hypericum helianthemoides (Spach.) Boissکه در این بررسی دو گونه بومی گل راعی و نوعی گلایول از استان های اصفهان و چهارمحال بختیاری جمع آوری و شناسایی گردید و خصوصیات اقلیمی ،خاکی،فنولوژیک و موارد کاربرد هر کدام دقیقا بررسی و مشخص شد تا بتوان با شناخت کامل خصوصیات مورد بررسی و بر حسب نیاز در هر منطقه و تطابق اکولوژیکی ، اقلیمی و خاکی از آنها در فضای سبز پایدار و احیاء اراضی تخریب شده و فرسایش یافته سود جست.

کلیدواژه ها:

نوعی گلایول ، گل راعی ، استفاده بهینه از اب ، فضای سبز ، بومی زینتی

نویسندگان

مهین جانی قربان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رضایی - حمید، بهران - شکوه _ پلی کپی جزوه ...
  • کریمی - پلی کپی طرح طبقه بندی اقلیمی منطقه مرکزی ...
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشکده کشاورزی 28-27 بهمن ماه ...
  • Brain Closton. .Design with plants publisher for the landscape institute ...
  • Humphries lund. Trees for Town and country, publishers L.t.d 26 ...
  • نمایش کامل مراجع