بررسی اثر نقاط قوت سیستم منابع انسانی بر واکنش های کارکنان نسبت به تغییر با نقش میانجی احساس مثبت به وضعیت، حمایت سازمانی و از عهده برآمدن تغییر (مطالعه موردی: شعب بانک سپه در استان کرمان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در پژوهش های مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NAMEAR01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی طاهری

عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه پیام نور، ایران

احمد محمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور یزد، مرکز مهریز، ایران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثر نقاط قوت سیستم منابع انسانی بر واکنش های کارکنان نسبت به تغییر با نقش میانجی احساس مثبت به وضعیت، حمایت سازمانی و از عهده برآمدن تغییر می باشد. روش انجام پژوهش بر مبنای هدف از نوع کاربردی، و به لحاظ ماهیت جزو تحقیقات توصیفی- علی است. جامعه آماری این مطالعه کارکنان شعب بانک سپه در استان کرمان به تعداد ۵۰۰ نفر می باشند. حجم دقیق نمونه به استناد جدول مورگان ۲۱۷ نفر بدست آمد. روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. ابزار جمع آوری داده پرسشنامه استاندارد شامل ۳۷ سوال بود. روایی پرسش نامه توسط اساتید و متخصصان، صاحب نظران مدیریت تائید و پایایی آ« با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای تمامی متغیرها بیشتر از ۰/۷ بدست آمده است. در این پژوهش ۸ فرضیه بر اساس یک مدل مفهومی مورد مطالعه قرار گرفت. یافته ها حاکی از تائید همه فرضیه ها و برازش مناسب مدل پژوهش است و نتایج این مطالعه نشان می دهد که یک سیستم منابع انسانی قوی موجب رشد توانایی کارکنان برای انطباق با تغییر می شود زیرا همزمان عواطف مثبت و باور به حمایت ها سازمانی و مراقبت از کارمندان را فعال می سازد. از این رو، در هنگام اجرای نوآوری های مرتبط با تغییر باید قدرت سیستم منابع انسانی سازمان درنظر گرفته شود، زیرا پیام های ارسال شده از طریق رویه های منابع انسانی بر نگرش و رفتارهای کارکنان هنگام تغییر تاثیر می گذارد.

کلیدواژه ها

احساس مثبت به وضعیت، از عهده برآمدن تغییر، حمایت سازمانی، نقاط قوت سیستم منابع انسانی و واکنش های کارکنان نسبت به تغییر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.