شبیه سازی و پیاده سازی کنترل سرعت و موقعیت موتور DC با استفاده از کنترل کننده PID و برد آردینو

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوریهای نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: STCONF04_326
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نعمتی نیکو

دانشجوی کارشناسی برق قدرت، دانشگاه مهاجر، اصفهان

عباسعلی زمانی

گروه مهندسی برق، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

چکیده

موتورهای جریان مستقیم از جمله قدیمی ترین موتورهای الکتریکی است که تاریخچه ی آن به قرن ۱۹ میلادی بازمی گردد و تاکنون این موتورها پیشرفت های زیادی نیز داشته اند و روز به روز بر تکامل و پیشرفت این موتورها افزوده می شود. موتورهای DC به علت قابلیت اطمینان بالا و هزینه های پایین آنها و همچنین کنترل دقیق سرعت، کاربردهای فروانی در صنعت، اتومبیل های برقی، رباتیک، مترو و... دارند. از دیگر دلایل استفاده گسترده از این موتورها، کنترل ساده سرعت و موقعیت آن ها می باشد. با رشد و پیشرفت موتورهای DC و همچنین پرکاربرد شدن آن ها در زمینه های مختلف، موجب شده که پیاده سازی روش های کنترلی بر روی موتورها به امری ضروری و مهم تلقی شود چرا که در صنعت و یا هر مصرف کننده موتور، همواره نیاز دارد که موتور در بهینه ترین حالت ممکن، عمل مورد نظر را انجام دهد. در این مقاله در ابتدا به موتور DC ، انواع آن و روابط مربوطه، انواع روش های کنترل سرعت ، جهت و روش های کنترل پایداری موتور DC نگاهی اجمالی شده است. در بخش های بعدی به مدل سازی موتور DC و شبیه سازی آن در نرم افزار متلب و بررسی کنترل کننده PID بر روی عملکرد سرعت و موقعیت موتور پرداخته شده است. سپس با استفاده از برد آردوینو و پیاده سازی کنترل کننده PID ، سرعت و موقعیت موتور DC کنترل شده است

کلیدواژه ها

کنترل ، موتورهای DC ، PID کنترلر ، سرعت و موقعیت موتور DC ، برد آردوینو ، شبیه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.