کنترل بارفرکانس سیستم قدرت نامتمرکز با توربین بازگرمایش و DFIG با استفاده از منطق فازی مبتنی بر الگوریتم PSO

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوریهای نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: STCONF04_285
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدین سخاوتی

استادیار گروه مهندسی برق، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

داود اکبرزاد ارجمند

مدیر دفتر سیستم های کنترل و انرژی آب شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی

چکیده

در این مقاله، کنترل بار- فرکانس سیستم های قدرت نا متمرکز دو ناحیه ای با در نظرگیری مزارع بادی سرعت متغیر بررسی شده است. سیستم قدرت مورد نظر شامل نیروگاه حرارتی با توربین باز گرمایش ( Reheat ) می باشد. جهت کنترل بار فرکانس در سیستم قدرت دو ناحیه ای با وجود مزرعه بادی سرعت متغیر در هر ناحیه یک کنترل کننده فازی مطلوب طراحی و استفاده شده است.همچنین، برای بهبود عملکرد سیستم قدرت الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات ( PSO ) جهت تنظیم ضرایب بهینه کنترل کننده های هر ناحیه بکارگرفته شده است. در این مطالعه جهت شبیه سازی، دو ژنراتور القایی دو سو تغذیه (DFIG) متصل به هر ناحیه از سیستم قدرت دو ناحیه ای بکارگرفته شده است. از الگوریتم PSO برای یافتن ضرایب بهینه کنترل کننده PID هر ناحیه همراه با کنترل فازیاستفاده شده است. نتایج شبیه سازی در نرم افزار MATLAB نشان دهنده بهبود عملکرد بار فرکانس سیستم قدرت با طراحی کنترل کننده فازی و کنترل کننده PID تنظیم شده توسط PSO با وجود ژنراتور القایی دو سو تغذیه DFIG و مدل توربین بازگرمایشی می باشد.

کلیدواژه ها

الگوریتم اجتماع ذرات، کنترل فازی، ژنراتور القایی دو سو تغذیه، توربین بازگرمایش، کنترل بار فرکانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.