تاثیر هوش مصنوعی در صنعت بانکداری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوریهای نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: STCONF04_284
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1237
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آسیه کاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد واحد دانشگاه آزاد اسلامی یزد

چکیده

در این مقاله سعی شده است با نگاهی به سیر تحول بانکداری در جهان و عبور از نسل چهارم انقلاب صنعتی ، به ضرورت بکارگیری هوش مصنوعی بر بانکداری نوین و کاربردهای و اثرات آن بر نیروی انسانی پرداخته شود.همچنین با ارائه راهکار های مناسب جهت بررسی تقاضاهای مشتریان و ایجاد بستر هایی با استفاده از ربات های صوتی ، شخصی سازی اطلاعات ،ارائه خدمات مورد درخواست ، ایجاد امنیت و جلوگیری از کلاهبرداری و تقلب در خدمات مالی و بانکی ، استفاده از دستیار های هوشمند و توسعه صنعت بانکداری با استفاده از وسایل و ابزارآلات دیجیتال و در نهایت آموزش کارکنان و بهره وری از فین تک ها و چت بات ها و ربات ها را در جهت ارائه خدمات به مشتریان مورد بررسی قرار دهد.نوع تحقیق حاضر بر اساس هدف توصیفی و تحلیلی است. ابزارگردآوری اطلاعات در این روش با استفاده از فیشبرداری از کتب و مقالات است.دنیای بانکداری سریعتر از هر زمان دیگری در حال تغییر می باشد و هوش مصنوعی پیشگام در ایجاد تغییرات در صنعت بانکداری است. فناوری های هوش مصنوعی در بانکداری در زمینه هایی از جمله ؛ بانکداری اصلی، عملکرد عملیاتی ، پشتیبانی مشتری و تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین با بکارگیری تکنیک های مبتنی بر یادگیری ماشین و تشخیص تراکنش های بانکی ناسالم منجر به کاهش تقلب و کلاه برداری گردیده به نحوی که کلاه برداری در تراکنش های بانکی تا ۵۰ درصد و همزمان علامت گذاری اشتباه بر روی تراکنش های سالم تا ۶۰ درصد کاهش یافته است. لذا از نظر هوش مصنوعی ، بانکداری دیگر فقط یک شاخه فیزیکی نیست، بلکه دنیای کاملا جدیدی از بانک های مدرن با ارائه خدماتی است که بر بستر داده و پردازش آن به رشد و گسترش اقتصاد دیجیتال کمک می کند

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی AI، صنعت بانکداری ، خدمات مالی ، شخصی سازی ، اقتصاد دیجیتال ، داده ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.