بررسی باند ممنوعه فونونی در ساختارهای چندلایه ای شبه پریودیک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوریهای نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: STCONF04_214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیثه ایمانیان

دانشجوی ارشد افزاره های میکرو و نانوالکترونیک، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی سهند

امین عباسیان

دانشجوی دکتری الکترونیک، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی سهند

مینا نوری

دانشیار دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی سهند

چکیده

در این مقاله، روش ماتریس انتقال برای تحلیل و محاسبه ضرایب بازتاب ساختارهای شبه پریودیک یک بعدی متقارن، فیبوناتچی ساده، فیبوناتچی کلی، تومورس ساده و تومورس کلی مورد استفاده قرار گرفته است. ساختار مورد بررسی از نوع جامد-جامد متشکل از لایه های سرب و اپوکسی است که از طرفین توسط لایه های شبه بی نهایت سربی محصور شده است. نتایج بدست آمده بیانگر امکان دستیابی به باندهای عبور و ممنوعه برای مدهای انتشاری طولی و عرضی با استفاده از ساختارهای شبه پریودیک است بطوری که در باند ممنوعه مشترک برای هر دو مد، فقط یکی از مدهای انتشاری دارای بازده عبور بالا است. این ویژگی امکان دستیابی به ادوات مبتنی بر پلاریزاسیون را فراهم میکند. طبق نتایج بدست آمده، ساختارهای TM,S۴,S۳ دارای باند عبور باریک برای تنها یکی از پلاریزاسیون ها در باند ممنوعه مشترک هستند. ساختار TM۵ ، دارای قابلیت عبور مد عرضی در بازه باند ممنوعه مشترک برای هر دو مد بوده و بیشترین فاکتور کیفیت برابر با ۳۱۴۷ در بین سایر ساختارها را نشان می دهد

کلیدواژه ها

ساختارهای شبه پریودیک، بلور فونونی یک بعدی، روش ماتریس انتقال، فیبوناتچی، باند ممنوعه فونونی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.