طراحی یک سیستم خبره برای تشخیص بافت های فرسوده شهری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوریهای نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: STCONF04_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجانه نیکبخت

دانشجوی کارشناسی ارشد نرم افزار موسسه آموزش عالی دانشگاه اشراق بجنورد

احسان جعفری

عضو هیئت علمی و مدیر گروه کامپیوتر موسسه آموزش عالی دانشگاه اشراق بجنورد

فرهنگ پدیداران مقدم

استادیار ،گروه کامپیوتر، مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین

چکیده

فرآیند داده کاوی کاربرد بسیار موفقی در ابعاد گسترده ای از مسائل مهندسی ژئوتکنیک داشته است و همچنین توانسته است به راحتی تعداد بالایی ازمساله های پیچیده را حل کرده و اشکالات بوجود آمده از انجام آزمایشات مدرن و پر هزینه را برطرف سازد. هدف کلی ما در این پایان نامه، این است که با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی و روش های FIS و با استفاده از داده های طبقه بندی شده ازآمار نفوس و مسکن سال ۱۳۹۰ شهربجنورد بتواند میزان فرسودگی بافت های این شهر را تشخیص دهد.در شروع کار داده های جمع آوری شده بوسیله شاخص های آمار توصیفی خلاصه شده و طبقه بندی می گردد و سپس بوسیله تحلیل سلسله مراتبی فازی به مقدار وزن هر کدام پرداخته می شود. که در اینجا از روش سلسله مراتبی ( AHP ) استفاده گردیده و با تعیین وزن نسبی شاخص ها سیستم استنتاج فازی حاصل از تعیین مولفه های ورودی و خروجی به کمک توابع عضویت و قوانین مشخص شد.در روش AHP فازی، از عددهای فازی مثلثی بجهت فازی نمود مقدارهای صریح ماتریس مقایسه ی زوجی استفاده می گردد. برای این موضوع مفهوم تحلیل توسعه ی فازی بکارگرفته شده که در آن با حل کردن ماتریس مقایسه ی زوجی فازی شده اهمیت معیارها و اولویت گزینه ها به دست خواهد آمد. و در نهایت با استفاده از تئوری فازی برای ارائه مدل تصمیم گیری ، نتیجه بدست آمده از تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی به ترتیب زیر از حیث اهمیت درجه بندی شدند. عوامل حقوقی به دلیل فاصله زیادی که از حیث مقدار وزن با سایر شاخص ها داشت در سیستم استنتاج فازی کنار گذاشته شد. سپس جهت تشکیل سیستم استنتاج فازی معیارهای ورودی مدل شامل عوامل اجتماعی، عوامل فرهنگی، عوامل اقتصادی، عوامل کالبدی و عوامل زیست محیطی ومعیار خروجی مدل شامل مولفه بافت فرسوده با درنظرگرفتن قوانین مربوط حاصل از نظرات کارشناسان و نتایج تحلیل سلسله مراتبی فازی در نرم افزار MATLAB مدل تصمیم گیری را ایجاد نمودند. پیشنهادهایی در قالب پیشنهادهای پژوهشی برای پژوهش های مطالعاتی بعد از این ارائه می شود که می توان به استفاده از منطق فازی sugeno و مقایسه آن با منطق فازی mamdani اشاره نمود و همچنین بررسی اثرگذاری شاخصهای بافتهای فرسوده با استفاده از روشهای داده کاوی نظیر درخت تصمیم گیری نیز پیشنهاد می گردد

کلیدواژه ها

تحلیل سلسله مراتبی فازی ، استنتاج فازی ، FIS ، AHP ، EPR ، بافت فرسوده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.