ارتعاشات پنل های استوانه ای دارای گشودگی مستطیلی مرکزی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوریهای نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: STCONF04_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی طالع زاده لاری

استادیار، مهندسی مکانیک، مجتمع آموزش عالی لارستان، لار، فارس، ایران

علیرضا زارع

دانشجوی کارشناسی، مهندسی مکانیک، مجتمع آموزش عالی لارستان، لار، فارس، ایران

چکیده

پنل های انحنادار یکی از پرکاربردترین سازه های مکانیکی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و با توجه به کاربردهایی که دارند؛ پایداری و ارتعاشات آنها یکی از مسائل مهم طراحی است. از سوی دیگر ایجاد گشودگی در سازه های مختلف به دلایلی نظیر ایجاد تهویه هوا، کاهش وزن سازه ها، ایجاد دسترسی به قسمت های داخلی و یا اتصال سایر بخش های سازه، اجتاب ناپذیر است. وجود گشودگی از یک سو سفتی سازه را کاهش می دهد و از سوی دیگر موجب کاهش وزن آن می شود. از این رو، پیش بینی رفتار ارتعاشی سازه های دارای گشودگی به سادگی مقدور نیست. در پژوهش حاضر اثر وجود گشودگی مستطیلی مرکزی بر ارتعاشات آزاد پنل استوان های ایزوتروپ و کامپوزیتی بررسی شده است. جهت حل مسئله از نرم افزار المان محدود آباکوس استفاده شده و اثر ابعاد گشودگی و نیز خواص مواد بر تغییرات فرکانس طبیعی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان می دهد تغییرات فرکانس طبیعی پنل ایزوتروپ و کامپوزیتی کاملا مشابه است. به عبات دیگر اثر گشودگی بر رفتار ارتعاشی پنل ها مستقل از جنس آنهاست. علوه بر این، تحلیل نتایج نشان می دهد بر خلف ورق ها، که وجود گشودگی، شکل مود آنها را تغییر نمی دهد و عمدتا موجب افزایش فرکانس طبیعی می شود؛ وجود گشودگی در پنل ها می تواند بر شکل مود ارتعاشی تاثیرگذار باشد؛ همچنین تغییرات فرکانس طبیعی در پنل های دارای گشودگی بسیار پیچیده است و وجود گشودگی الزاما موجب افزایش یا کاهش فرکانس نمی شود. نکته جالب توجه اینکه حتی قرارگیری گشودگی مستطیلی در راستای طولی پنل یا راستای محیطی آن شدیدا بر میزان اثرگذاری آن موثر است.

کلیدواژه ها

ارتعاشات، پنل استوان های ، گشودگی مستطیلی، کامپوزیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.