بررسی تأثیر خاکورزی و مدیریت بقایای گیاهی جو بر عملکرد ذرت علوفهای

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_329
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 845
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام مرتضی

دانشجوی دکتری، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

علی جورابلو

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت

حسین علی آبادی فراهانی

مربی، گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

فرشاد قوشچی

استادیار، گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین.

چکیده

هدف از انجام این مطالعه، بررسی تأثیر خاکورزی و مدیریت بقایای گیاهی جو بر عملکرد ذرت علوفهای بود. این تحقیق در مزرعه شخصی در گرمسار انجام گرفت. تیمارها در طرحی در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 7 تیمار و در 3 تکرار قرار گرفتند و ای ن تیمارها شامل 1- آتشزدن کاه و کلش باقیمانده، شخم، دیسک و فاروئر. 2- جمعآوری، انتقال کاه و کلش به بیرون از زمین و شخم،دیسک و فاروئر. 3- شخم، دیسک و فاروئر. 4- ساقه خردکن، شخم، دیسک و فاروئر. 5- ساقه خردکن، شخم، دیسک، 50 کیلو گرم در هکتار اوره و فاروئر. 6-ساقه خردکن، شخم، دیسک، 100 کیلو گرم در هکتار اوره و فاروئر. 7- ساقه خردکن، شخم، دیسک، 50 کیلوگرم در هکتار اوره و 10 تن در هکتار کود دامی و فاروئر بود. نتایج نشان داد که تیمارها بر صفات نیتروژن برگ، عملکرد سا قه،عملکرد برگ، عملکرد بلال و عملکرد کل ذرت تأثیر معنیداری داشت. بالاترین مقدار عملکرد کل ذرت معادل 65 / 47 تن در هکتار از تیمار هفت حاصل شد. بنابراین بهترین روش تهیه بستر کاشت برای کسب بالاترین عملکرد ذرت در هکتار استفاده از ساقه خرد - کن، شخم، دیسک، 50 کیلوگرم در هکتار اوره و 10 تن در هکتار کود دامی و فاروئر بود

کلیدواژه ها

بقایای گیاهی، ازت، خاکورزی، ذرت، عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.