بررسی تأثیر کوتاه مدت بی خاکورزی بر برخی خواص فیزیکی خاک در مزارع تحت کشت ذرت شمال خوزستان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_286
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده رئیسی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز،

غلامعباس صیاد

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز

عطااله خادم الرسول

هیت علمی مرکز تحقیقات صفی آباد دزفول

نوشین رمضانی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز،

چکیده

با توجه به اهمیت حفظ منابع آب و خاک و توسعه پایدار، اتخاذ شیوه های نوین و مناسب مدیریتی بالاخص در بخش کشاورزی بسیار اساسی می باشد. نقش خاکورزی به عنوان مهم ترین عملیات کشاورزی، در کشاورزی پایدار حائز اهمیت میباشد. این مطالعه جهت بررسی تأثیر کوتاه مدت دو شیوه خاکورزی بر برخی خواص فیزیکی خاک در مزارع ذرت شمال استان خوزستان انجام شد. بافت خاک سیلتی کلی لوم و تیمارها شامل روش خاکورزی مرسوم و بی خاکورزی بود. آزمایش در قالب طرح کرتهای خرد شده بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که تأثیر کوتاه مدت خاکورزی بر وزن مخصوص ظاهری، تخلخل و هدایت هیدرولیکی در سطح 05 / 0 آزمون LSD معنی دار نشد. اما در روش بیخاکورزی نسبت به خاکورزی مرسوم در عمق 20 - 0 سانتی متر، وزن مخصوص 5/ 2% بیشتر و تخلخل کل 5% کمتر شد. هدایت هیدرولیکی در هر دو تیمار در پتانیسل های مختلف آب تفاوت معنی دار داشت. هدایت هیدرولیکی اشباع (هدایت هیدرولیکی در پتانسیل صفر) در روش خاکورزی مرسوم نسبت به بی خاکورزی 7% بیشتر بودکه به دلیل کاهش تراکم خاک در روش خاکورزی مرسوم نسبت به بی خاکورزی بود

کلیدواژه ها

خاکورزی، هدایت هیدرولیکی، وزن مخصوص ظاهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.