تحرکات قومی کردها و امنیت ملی ترکیه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه روابط خارجی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_FRQ-1-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامعلی چگنی زاده

محمد آثارتمر

چکیده

مقاله حاضر به بررسی تحرکات قومی کردها در کشور ترکیه و تاثیر آن بر امنیت ملی این کشور می پردازد. نخست، با اشاره به چهارچوب تئوریک مکتب کپنهاک تلاش خواهد شد موضوعات مهمی چون ارتباط بین ماهیت دولت و ضرورت امنیتی سازی مورد تاکید قرار گیرد. فرایند امنیتی سازی از طریق اورژانسی نمودن موضوعات مشخص، ظرفیت ها و پتانسیل جدیدی را موجب می شود. اما استمرار موضوع در دستور کار ملی در میان مدت، موجب کاهش توان ملی در مدیریت موضوع از یکسو و گسترش این ناتوانی به حوزه های متفاوت از سوی دیگر خواهد شد. امری که در نهایت بی ثباتی فراوانی را به دنبال خواهد داشت. در قسمت پایانی تاثیر قدرت گرفتن کردها در شمال عراق و تشکیل حکومت منطقه ای کردستان عراق، بر افزایش تحرکات قومی تجزیه طلبانه کردهای ترکیه و نحوه برخورد ترکیه با این بحران مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در مورد کردهای جمهوری ترکیه، این کشور در عمل و نوع برخورد خود با کردهای این کشور ثابت کرده بدون شک آنچه در توان داشته باشد به کار خواهد بست تا از ایجاد یک کردستان مستقل جلوگیری کند. در مقابل نیز، بحران طولانی کردها نشان می دهد چگونه اختلافات قومی می تواند توانایی های نظامی و اقتصادی یک کشور (مانند ترکیه) را تضعیف نماید.

کلیدواژه ها

امنیت ملی, تحرکات قومی, تجزیه طلبی, ترکیه, پ.ک.ک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.