مطالعه مولفه های پایداری در معماری حمام های سنتی ایران ( نمونه مطالعاتی: حمام تاریخی محله درویش )

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_1053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مانا معراجی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی، تهران مرکز، ایران

محمدرضا جاسبی

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، پرند، ایران

زهرا حسین هاشمی

دانشجو کارشناسی مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران

چکیده

پرداختن به معماری پایدار و اسباب شکل گیری چنین رویکردی در طراحی های معماری، لازم شناخت عمیق تری از اهداف و توصیه های پایداری می باشد . ازسویی حل مشکلات محیطی، فرهنگی- اجتماعی و اقتصادی، و پیوستگی شدید این موضوعات، ما را به سوی معماری بومی و رویکرد پایداری در مقایسه وسنجش با یکدیگر قرار می دهد تا آموزه های آن برای طراحی معماری امروز، استخراج گردد .در این پژوهش با رویکردی توصیفی-تحلیلی به بررسی مفاهیم معماری پایدار و معماری ایران با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و میدانی پرداخته شده است این پژوهش با هدف مطالعه اصول پایداری در حمام های سنتی؛ به ویژه حمام تاریخی محله درویش انجام گرفته است. نتایج حاصل نشان می دهد که در معماری حمام های سنتی، اصول پایداری به خوبی رعایت شده و هیچ فضایی در راستا زیبایی محض شکل نگرفته است و همه اجزای بنا برای ایجاد آسایش حرارتی و بیشترین بهره وری انرژی پدیدآمده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.