نگهداری و تعمیرات بهره ور جامع برای افزایش تولید

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: کنفرانس نظام تامین کالا و تجهیزات در طرحهای عمرانی و صنعتی کشور
  • کد COI اختصاصی: PPS01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1655
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جاذبی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

از آن جا که اهمیت و نقش تعمیر و نگهداری برای افزایش بازدهی تولید برای همه آشکار شده است ، سعی زیادی در ارائه راهکارهای مفید برای ارتقاء و بهبود تعمیر ونگهداریشده است . یکی از این راهکارها ، نگهداری و تعمیرات بهره ور جامع است . نگهداری و تعمیرات بهره ور جامع یا نگهداری و تعمیرات تولید محور ، به تعمیرات به عنوان یکی از اجزای مهم و تأثیرگذار در میزان تولید و درآمدزایی برای سازمان نگاه می کند و دیدگاه اقتصاد مهندسی را دربخش تعمیرات حاکم می سازد . اصولاً نگهداری بهره ور جامع به " نگهداری و تعمیر کاربرگرا " نیز اطلاق می شود که در این رویکرد ، نگهداری و تعمیر از شیوه سنتی " تعمیر کارگرا " تغییر یافته که در آن انجام برخی فعالیت های نگهداری و تعمیر به عهده پرسنل بهره بردار از دستگاهها و کالاها واگذار گردیده و در واقع با واگذاری این فعالیت ها ، مسئولیت حفظ و نگهداری دستگاهها بین تعمیرکاران و کاربران تقسیم شده است . این فعالیت ها با دیگر فعالیت های شرکت که تعداد کمی از پرسنل آنها را سازماندهی و اجرا می کنند ، تفاوت دارند . فعالیت های جدید TPM ، کلیه پرسنل شرکت را در بر می گیرد و تأثیر انقلابی آن با ایجاد تغییرات در روش های نگهداری و تعمیر دستگاهها ، رفتار و فرهنگ کاری پرسنل و محیط های کاری آغاز می شود و باعث ایجاد اصلاحات در کل ساختار شرکت و در نتیجه افزایش سود خواهد گردید . با توجه به مزایای این روش تعمیر، باید در معرفی این روش به موسسات تولیدی برای افزایش میزان تولید آنها ، اقدامات لازم را انجام داد . باید این روش را توجیه کرد . از آن جا که در موسسات تولیدی کشور ، سرمایه گذاری با برگشت سرمایه توجیه پیدا می کند . باید بتوان برنامه TPM را به لحاظ مالی توجیه کنیم تا بتوانیم برگشت سرمایه رانشان دهیم . علاوه بر لزوم ایجاد اعتقاد به این روش ، باید با نحوه اجرای این روش نیز آشنا شد . با اجرای درست مراحل لازم ، نتایج مقبول حاصل می شوند

کلیدواژه ها

نگهداری و تعمیرات بهره ور جامع ، ضایعات ، 5S ، توجیه اجرا و تثبیت TPM

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.