بررسی عملکرد راکتور ناپیوسته متوالی بستر ثابت در تصفیه فاضلاب مصنوعی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 14، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-14-4_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهند جرفی

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (مسئول مکاتبات)

محمد مهدی مهربانی اردکانی

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست - شرکت شهرک های صنعتی استان فارس

کامیار یغمائیان

دانشیار و عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

این مطالعه با هدف بررسی عملکرد راکتورناپیوسته متوالی بستر ثابت در تصفیهفاضلاب مصنوعی انجام یافته است. به این منظور یک راکتور (SBR) استوانه ای شکل در مقیاس آزمایشگاهی که توسط بستر ثابت (حاوی بستر از نوع لانه زنبوری ۲۰۰۰ ) حمایت می گردید مورد استفاده قرار گرفت. میکروارگانیسم های اولیه این راکتور برای راه اندازی، از لجنفعال برگشتی یک تصفیه خانه شهری تهیه گردید. تغذیه راکتور با کمک فاضلاب مصنوعیانجام شد. در ابتدا راهاندازی و سازگارسازی میکروارگانیسم ها، با میزان COD برابر با ۳۰۰ میلی گرم بر لیتر انجام گرفت، سپس بارگذاری آلی راکتور با توجه به چرخه زمانی کلی ۲۴ ساعته (پرشدن: ۶ ساعت، واکنش: ۱۰ ساعت، ته نشینی: ۴ ساعت، سکون: ۲ ساعت و تخلیه: ۱۰ ساعت) و به ترتیب در میزان COD برابر با ۵۰۰،۱۰۰۰، ۱۵۰۰و ۲۰۰۰ میلی گرم بر لیتر طی چهار مرحله متوالی افزایش داده شد.لایه زیستی چسبیده بر روی بسترهای ثابت حمایت کننده راکتور (SBR) نقش مهمیرا در بهبود حذف COD ایفا می نمود. بیشترین بازده حذف مشاهده شده در COD ورودی ۱۰۰۰میلیگرم بر لیتر و برابر با ۹۴ % به دست آمد. همچنین بازده حذف ۸۲ درصدی راکتور مورد استفاده در این تحقیق حاکی از کارایی قابل قبول آن در کاهش بار آلی تا میزان KgCOD/m۳.d ۸/۴ می باشد.  

کلیدواژه ها

راکتور ناپیوسته متوالی, بستر ثابت, لایه زیستی, فاضلاب مصنوعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.