جذب و پراکنده کردن لکه نفتی توسط پرلیت اصلاح شده با امولسیفایر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 15، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-15-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشار علی حسینی

استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام (مسئول مکاتبات).

وحید تقی خانی

دانشکده مهندسی شیمی و نفت - دانشگاه صنعتی شریف

داریوش باستانی

دانشکده مهندسی شیمی و نفت - دانشگاه صنعتی شریف

علی اکبر سیف کردی

دانشکده مهندسی شیمی و نفت - دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

چکیده در  تحقیق حاضر از پرلیت انبساط یافته با امولسیفایر (اولئیک اسید اتوکسیلات) برای جمع آوری و به شکل  امولسیون در آوردن لکه نفتی در مقیاس آزمایشگاهی استفاده شد. نتایح آزمایشگاهی  برای سه  حالت پرلیت بدون امولسیفایر، امولسیفایر بدون پرلیت و پرلیت اصلاح یافته با امولسیفایر، نشان می دهد پرلیت با داشتن دانسیته پایین (kg/m۳  ۲۰۰-۴۰) و سطح تماس بالا (cm۲/gr۳۰۰۰) می تواند تا   lit oil/kg perlite ۲/۷ جذب کرده و به صورت کلوخه درآورد.امولسیفایر بدون حامل اگرچه مقدار نفت را به صورت قطره های ریز (امولسیون) در می آورد اما خود به عنوان یک عامل تهدید کننده محیط زیست  به آن وارد می شود و برتری پرلیت اصلاح شده با امولسیفایر بر گونه های یاد شده می تواند  تا ۳۵ برابر وزن خود لکهء نفتی را به صورت امولسیون در آورد و با استفاده از بوم ها و توسط پمپ کردن آن را از سطح آب جمع آوری کرد.

کلیدواژه ها

لکهء نفتی, امولسیفایر, پرلیت انبساط یافته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.