بررسی اثر پارامترهای فرایند قالبگیری تزریقی ABS و PP به کمک آب با استفاده از روش بهینه سازی تابع هدف با معیارهای چندگانه (OEC)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه فرایندهای نوین در ساخت و تولید، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MPMPJ-1-3_004
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 342
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهر ازدست

استادیار گروه مهندسی مکانیک-ساخت و تولید، دانشگاه ارومیه

زهرا محمدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک-ساخت و تولید، دانشگاه ارومیه

امیر حسین بهروش

دانشیار گروه مهندسی مکانیک-ساخت و تولید، دانشگاه تربیت مدرس

احمدضیاء احمدزی

دانشجوی دکتری گروه مهندسی مکانیک-ساخت و تولید، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در این تحقیق از بهینه سازی تابع هدف طراحی آزمایشی تاگوچی برای یافتن شرایط بهینه فرایند قالبگیری تزریق به کمک آب برای دو پلیمر ABS و PP استفاده شده است. به منظور قالبگیری تزریقی نمونه ها، قالب لوله ای دو سر با حفره مواد اضافه و نازل تزریق آب طراحی و ساخته شد. با توجه به اینکه توابع هدف مختلفی در این فرایند مدنظر است، لذا از روش بهینه سازی تابع هدف با معیارهای چندگانه کلی (OEC)استفاده شد. نوع مشخصه کیفی بزرگتر - بهتر برای تابع هدف OEC مورد استفاده قرار گرفت. توابع هدف خروجی در این تحقیق برای قطعات تولید شده میزان نفوذ آب در داخل قطعه و اختلاف بیشترین و کمترین انقباض در طول قطعه انتخاب شدند. سه متغیر زمان نگهداری، دمای قالب و زمان تاخیر به  عنوان متغیرهای کنترل در نظر گرفته شدند. آرایه ارتوگونال استاندارد M۹ تاگوچی برای طراحی استفاده گردید و از آنالیز واریانس(ANOVA) نتایج برای تجزیه و تحلیل آماری نتایج استفاده شد. . نتایج OEC نشان داد که در بین متغیرها، برای پلیمر ABS پارامتر زمان تاخیر بیشترین تاثیر را روی مشخصه کیفی محصول تولیدی داشته است و پس از آن دمای قالب و زمان نگهداری به ترتیب بر روی فرایند قالبگیری تزریقی به کمک آب موثر بوده اند ودر پلیمر PP فاکتور زمان نگهداری موثرترین فاکتور بر روی مشخصه کیفی محصول تولیدی بوده و پس از آن به ترتیب زمان تاخیر و دمای قالب بر مشخصه کیفی تاثیر داشته اند.

کلیدواژه ها

قالب گیری تزریقی به کمک آب, بهینه سازی, طراحی آزمایشات به روش تاگوچی, معیارهای چندگانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.