بررسی تأثیر بهترین روش و زمان مصرف باکتری های محرک رشد روی جذب K ،P ،N وعملکرد دانه در لوبیا Phaseolus vulgaris L

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 898
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس دقیقیان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

داود حبیبی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

حمید مدنی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

نورعلی ساجدی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

به منظور بررسی اثر روش های مختلف مصرف کودهای زیستی( نیتروکسین و بارور 2) شامل روش بذرمال، اسپری روی برگ ومحلول دهی پای بوته، روی جذب عناصر NPK و عملکرد دانه در گیاه لوبیا سفید رقم دانشکده، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی در 14 تیمار و 4 تکرار در سال زراعی 1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اراک اجرا شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بیشترین عملکرد دانه( 1807 کیلوگرم در هکتار) و درصد نیتروژن برگ( 73 / 5%) در تیمار T8 (بذرمال+ محلول دهی پای بوته در مرحله گیاهچه) و بیشترین درصد فسفر برگ( 62 / 0%)در تیمار T9 (بذرمال + محلول دهی پای بوته در مرحله شروع گلدهی) بدست آمد که با تیمار T8 در یک گروه آماری قرار گرفتند. باتوجه به نتیجه می توان به مؤثرتر بودن کودهای زیستی درعملکرد و جذب بهتر عناصردر روش بذرمال+ محلول دهی ، اشاره کرد.

کلیدواژه ها

کود بیولوژیک، عملکرد دانه، لوبیا، نیتروژن( N)، فسفر( P)، پتاسیم( .(K

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.