مقایسه تطبیقی شاخص های فضای شهری دوستدار سالمندان با استفاده از تکنیکAHP و نرم افزار EXPERT CHOICE (نمونه موردی : پارک جنت و پارک خلدبرین شهرشیراز )
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری، عمران وشهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: BTCONF04_253
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 331
نویسندگان
دانشجوی دوره کارشناسی، مهندسی شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران
عضو هیات علمی گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر ، ایران
چکیده
بر طبق آمار جهانی، جمعیت سالمند در جهان رو به افزایش است، آمارها در کشور ما نیز تبیین کننده این واقعیت است. سالمندان از جمله گروه های اجتماعی هستند که به دلیل شرایط سنی و کاهش نسبی فعالیت های کاری، اوقات فراغت بسیار دارند و امکان استفاده آن ها از فضاهای شهری برای انجام فعالیت های اختیاری و اجتماعی بیش از دیگر اقشار جامعه است. پارک ها از جمله فضاهای باز شهری هستند که سالمندان برای گذران اوقات فراغت، پیاده روی و غیره بسیار به آنجا مراجعه می کنند. هدف اصلی پژوهش شناخت شاخص های پارک دوستدار سالمند بوده و شاخص های اختصاصی شامل شاخص سلامت ، خدمات ویژه سالمندان ، حمل و نقل ، معابر و فضای همگانی ، مشارکت و روابط اجتماعی و مبلمان و تجهیزات است. در این مقاله پس از بررسی مبانی نظری پیرامون موضوع به چگونگی انجام تحقیقات میدانی در پارک های خلدبرین و جنت با استفاده از روش مقایسه تطبیقی تطبیقی شاخص های فضای شهری دوستدار سالمندان با استفاده از تکنیک AHP و نرم افزار EXPERT CHOICE پرداخته می شود. و الویت بندی معیارها، زیر معیارهای سطح یک و همچنین زیر معیار های سطح دو (امکانات و محدودیت های محدوده مورد مطالعه) پرداخته و در جهت کاهش موانع با اولویت بالا راهکارهایی ارائه گردد. نتایج بدست آمده نشان می دهد که پارک جنت دارای وزن۰.۵۴۸ و پارک خلدبرین دارای وزن ۴۵۲.. می باشد که این بیانگر این موضوع می باشد که در پارک جنت شاخص های پارک دوستدار سالمند بیشتری وجود دارد از این رو امتیاز این پارک نسبت به خلدبرین بالا تر شده است. . در پایان، پیشنهاداتی بر اساس نیاز و ضرورت از جهت بهبود شاخص های پارک دوستدار سالمند برای پارک خلدبرین ارائه گردیده است.کلیدواژه ها
فضاهای شهری، سالمندان، پارک خلدبرین ، پارک جنت .مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.