ارزیابی مسکن مهر نمونه موردی: شهر ارومیه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری، عمران وشهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: BTCONF04_250
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مصیب زاده

استادیار، عضو هیئت علمی گروه شهرسازی، دانشکده هنر، دانشگاه ارومیه، ایران

مائده اسدی آیدنلو

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه ارومیه، ایران

فاطمه جبارپور مهرآباد

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه ارومیه، ایران

چکیده

مسکن از نخستین مسائلی است که بشر همواره با آن دست به گریبان بوده است. مسکن یک نیاز است و آنچه ایده آل آدمی است دسترسی به مسکن مناسب است. علی رغم این واقعیت که دولت ها تلاش کرده اند مسکن کافی ، مناسب و با کیفیت بالا را برای گروه های مختلف درآمدی فراهم کنند، اما هنوز دو مشکل اساسی وجود دارد: اولین مورد کمی است به طوری که تعداد خانه های ارائه شده برای تقاضای گروه کم درآمد کافی نیست؛ با این حال ، مورد دوم کیفی است تا انواع خانه های ارائه شده متناسب با مسکن خانواده ، آسایش، شرایط اجتماعی، فرهنگی و مذهبی نیست. طرح مسکن مهر با هدف خانه دار کردن دهک های پایین جامعه در دولت نهم مطرح شده و تاکنون این طرح در استان های مختلف کشور درحال طراحی و اجرا است. در ارومیه مانند دیگر شهرهای کشور، قیمت نابسامان مسکن از یک سو و درآمد ناچیز اکثر خانوارها در مقایسه با قیمت مسکن از سوی دیگر موضوع استطاعت مالی شهروندان را جهت تامین مسکن موردتوجه قرار میدهد. در شهر ارومیه ۴ محدوده به عنوان حوزه ساخت و ساز مسکن مهر شناخته میشوند : .۱ گلمان، .۲ گلشهر، .۳ ایثار و .۴ طرزیلو که محدوده ی ایثار و گلشهر در این تحقیق مورد ارزیابی دقیق قرار می گیرند. شاخص هایی در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، کالبدی و زیست محیطی استخراج شده و توسط مدل AHP و نرم افزار Expert Choice مورد تحلیل قرار گرفته اند. پژوهش حاضر به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی میباشد و به لحاظ روش انجام نیز، از نوع پیمایشی است. در تبیین ادبیات موضوع از مطالعات کتابخانه ای و برای جمع آوری اطلاعات با توجه به ماهیت تحقیق از روشهای اسنادی استفاده شده است. برای جامعه آماری مساکن مهر ایثار و گلشهر شهر ارومیه (جمعیت برابر با ۱۲۱۷۰ نفر) انتخاب شده است.

کلیدواژه ها

مسکن ، مسکن مهر، شاخص مسکن، ارومیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.