بررسی تاثیر پنجره در بهره گیری از انرژی خورشیدی و صرفه جویی در مصرف انرژی ساختمانهای مسکونی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری، عمران وشهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: BTCONF04_238
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 355
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا خلفی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری ،موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی صائب، ابهر، ایران

ندا مسروری جنت

دکتری، گروه معماری، هیات علمی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی صائب، ابهر، ایران

سیده زهرا حسینی میرمحمدی

کارشناسی ارشد، گروه شهرسازی، عضو پیمانی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی صائب، ابهر، ایران.

چکیده

یکی از عمده ترین راه های اتلاف انرژی در ساختمانها، پنجره ها وبازشوها درساختمان است که دلیل اصلی این امر بالا بودن ضریب انتقال حرارت در آنها می باشد ؟ ده درصد از اتلاف حرارت جداره در ساختمان به پنجره ها مربوط می شود. حال اگر بتوانیم این مقدار را در بازشوها کاهش دهیم، صرفه جویی قابل ملاحظه ای در مصرف انرژی داشته و از پرت حرارتی در ساختمان نیز جلوگیری می گردد. از آنجایی که پوسته حرارتی مسئول اتلاف انرژی در ساختمان است، تمرکز بر روی این بخش می تواند برای کاهش مصرف انرژی موثر باشد. بررسی تاثیر پنجره های ساختمان به عنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در صرفه جویی مصرف انرژی می باشد؛ باتوجه به اینکه این ضریب انتقال حرارتی پنجره ها نسبت به جداره ها بیشتر و عبوردادن بخش اعظمی از تشعشعات خورشیدی، همواره مورد توجه بوده است. این تحقیق بر آن است تا به روش توصیفی وتحلیلی و ابزار کتابخانه ای(مطالعه اسناد ومتون) ، پنجره های مناسب جهت بهره گیری حداکثر از انرژی خورشیدی و صرفه جویی در مصرف انرژی را با انتخاب مناسب فاکتورهای معماری و همچنین طراحی مناسب نورگذرها،خصوصا در معماری مسکونی که بالاترین درصد هدر رفت انرژی را در ساختمانها کاهش داد.

کلیدواژه ها

صرفه جویی در مصرف انرژی، انرژی خورشید، مسکونی،پنجره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.