مبانی حکمی نقوش مهندسی و اسلیمی در معماری ایرانی-اسلامی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری، عمران وشهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: BTCONF04_175
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 483
نویسندگان
استادیار و هئیت علمی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی سراج تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری ، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی سراج تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری ، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی سراج تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری ، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی سراج تبریز
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی و تحلیل مفاهیم و حکمی نقوش اسلیمی و هندسی در نقوش تزئینی با توجه به فرهنگ و ارزش های حاکم بر جامعه و شناخت معانی، ارزش ها و ویژگی های نقوش انجام شده است. در این پژوهش به معرفی نقوش اسلیمی و هندسی و مفاهیم و فلسفه مرتبط با هر نقش و سپس به کاربرد هر یک از نقوش پرداخته شده است..روش پژوهش به صورت مطالعه به روش کتابخانه ای و فیش برداری از کتب مرجع و تالیفات و مقاالت معتبر و خلاصه نویسی می باشد . چهارچوب نظری این تحقیق را، نظریات اندیشمندان سنت گرا درباب هنراسلامی شکل می دهد. یافته های پژوهش نشان داد که تمامی نقوش به کار رفته در معماری اسلامی هر کدام با معانی خاص خود به جایگاه الهی در معماری اشاره می کند بررسی نقوش بدون آشنایی با هندسه میسر نمی گردد و کاربرد آن به دو شکل علمی و عملی است صورت علمی آن مبانی هندسه را در بر میگیرد و صورت عملی آن وجود مفاهیم ذهنی، فلسفی و عرفانی است که هنرمند مسلمان از آن در خلق اثر بهره برده است.کلیدواژه ها
حکمت معماری ایرانی ، نقوش هندسی ، نقوش اسلیمی ، معماری ایرانی اسلامیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.