کاربرد GIS در کنترل سیلاب شهری ( مطالعه موردی شهرستان ماسال)

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: هفتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC07_395
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی موسوی

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان

سعید قویدل فر

دانشجوی کارشناسی آبیاری دانشگاه گیلان

چکیده

در این تحقیق سیلاب حوضه های شهری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در ترکیب با مدل های بارش - رواناب مطالعه گردیده است . در این مطالعه وضعیت سیلاب شهر ماسال در غرب استان گیلان بعنوان مطالعه موردی مورد بررسی قرار گرفته است . پس از تهیه اطلاعات DEM و TIN از محدوده مورد مطالعه با استفاده از نقشه ها و عکس های هوایی موجود وضعیت کاربری اراضی بصورت پلی گون های ژئورفرنس شده مجزا معرفی و با انطباق شبکه سیلابروی پیشنهادی این شهر بر مسیر معابر و خیابان ها و معرفی آن به عنوان مسیر جریان خصوصیات فیزیوگرافی حوضه های شهری استخراج گردیده است . در نهایت با استفاده از فرمول استدلالی بر اساس خصوصیات فیزیوگرافی و منحنی های شدت - مدت – دوره بازگشت بارندگی منطقه، مقادیر سیلاب هر یک از حوضه های شهری محاسبه گردیده است . ترکیب GIS با مدل های مختلف بارش - رواناب در طراحی شبکه سیلابروی شهرها که به روش آزمون و خطا برای رسیدن به آرایش و ابعاد بهینه انجام می گیرد، می تواند در کاهش زمان و هزینه بسیار موثر باشد

کلیدواژه ها

GIS ، حوضه آبریز، سیلاب، فرمول استدلالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.