بررسی امکان زراعت مخلوط زعفران و بابونه در منطقه اصفهان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا نادری درباغشاهی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان

علیرضا جلالی زند

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان

علیرضا بنی طباء

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان

حسین زینلی

مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان

چکیده

این مطالعه به منظور بررسی امکان زراعت مخلوط زعفران و بابونه در مزرعه تحقیقاتی - آموزشی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان در سال زراعی 88 - 87 13 انجام گرفت. در این مطالعه کشت مخلوط سه گونه بابونه آلمانی، بابونه گاوی و بابونه شیرازی در دو تاریخ کاشت پاییزه و بهاره در یک مزرعه زعفران با عمر سه ساله بررسی گردید. آزمایش به صورت اسپیلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش تیمارهای زعفران و بدون زعفران به عنوان پلات اصلی وفاکتوریل دو تاریخ کاشت اواخر آبان (پس از اتمام برداشت گل زعفران) و اوائل اسفند و سه گونه بابونه گاوی، آلمانی و شیرازی به عنوان پلاتهای فرعی در نظر گرفته شد.نتایج حاصله نشان داد که امکان کشت بابونه در بین ردیفهای زعفران بدون هیچ گونه رقابت منفی بین این دو گیاه وجود دارد به طوری که عملکرد زعفران در تیمارهای مخلوط با بابونه با عملکرد زعفران در تیمار زعفران خالص تفاوت معنی داری نداشت ضمن اینکه در تیمار مخلوط زعفران و بابونه آلمانی پاییزه همزمان امکان تولید 83 / 1 کیلو گرم در هکتار گل زعفران و 1354 گل خشک بابونه با یک نسبت برابری زمین 69 / 1 وجود دارد که می تواند تحول بزرگی در اقتصاد کشاورزان زعفران کار ایجاد نماید

کلیدواژه ها

زراعت مخلوط، زعفران زراعی، بابونه آلمانی، بابونه شیرازی، بابونه گاوی، نسبت برابری زمین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.