بررسی تاثیر وضعیت رطوبتی خاک و محلولپاشی عناصر ریزمغذی بر مراحل فنولوژیکی پنبه رقم N200
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_157
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 934
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
چکیده
بر طبق آزمایشات انجام شده، رژیمهای مختلف رطوبتی در مراحل مختلف رشد پنبه میزان رشد رویشی، نمو زایشی، عملکرد کمی و کیفی، اجزاء عملکرد، میزان ریزش جوانهگل، گلهای تولید شده، غوزههای تشکیل شده، رسیدگی و فعالیتهای فیزیولوژیکی پنبه نظیر فتوسنتز، تنفس و انتقال مواد را تحت تاثیر قرار میدهد. به منظور ارزیابی تاثیر وضعیت رطوبتی خاک و مصرف مواد ریز مغذی بر ظهور مراحل فنولوژیکی گیاه پنبه رقم N200 ، مطالعهای به صورت کرتهای یکبار خردشده در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان) به اجرا در آمد. سطوح آبیاری مزرعه، شامل آبیاری بر اساس 80 و 160 میلیمتر تبخیر تجمعی از تشتک تبخیر کلاس A، به عنوان فاکتور اصلی و محلولپاشی عناصر ریزمغذی به عنوان فاکتور فرعی در سه سطح، بدون محلولپاشی برای تیمار شاهد، غلظت 4 درهزار برای تیمارهای دوبار محلول پاشی و غلظت 6 درهزار برای تیمارهای سهبار محلولپاشی به اجرا گذاشته شد. صفاتی که در این مطالعه مورد اندازهگیری و بررسی قرار گرفتند عبارتند از : تعداد روز از سبزشدن تا شروع غنچهدهی، تعداد روز از سبزشدن تا شروع گلدهی، تعداد روز از سبزشدن تا شروع غو زهدهی و تعداد روز از سبزشدن تا شروع باز شدن غوزهها. نتایج تجزیه واریانس دادههای بدست آمده از انجام این مطالعه نشان داد که، بین تیمارهای آبیاری به اجرا گذاشته شده و ظهور صفات فنولوژیکی مورد بررسی در سطح احتمال 1 درصد تفاوت آماری بسیار معنی دار وجود دار د. بطوریکه گیاهان در تیمار آبیاری مزرعه بر اساس 160 میلیمتر تبخیر تجمعی از تشتک تبخیر، به منظور فرار از تنش خشکی و جلوگیری از برخورد مراحل حساس نموی با کمبود آب و متعاقب آن تنش گرمایی، مراحل نموی خود را سریعتر تکمیل کردند. این در حالی است که در شرایط فراوانی رطوبت سیکل زندگی گیاهان حدود یکونیم ماه بیشتر به طول انجامید. همچنین، محلولپاشی عناصر ریزمغذی بر سه صفت اول تاثیر معنیداری نداشت در صورتیکه بر تعداد روز از سبز شدن تا باز شدن غوزهها در سطح احتمال 1% معنی دار شد . از طرفی نتیجه مشابهی با تاثیر محلولپاشی عناصر ریزمغذی بر مراحل فنولوژیکی فوق، در مورد اثر متقابل دو فاکتور مورد بررسی بدست آمدکلیدواژه ها
پنبه، رژیم آبیاری، عناصر کممصرف، رشد رویشی، مراحل فنولوژیکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.