دینامیک سازه های پوسته ای متقارن محوری در برج های خنک کننده بتنی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری، عمران وشهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: BTCONF04_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 316
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا گرزین

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی - تهران - ایران

چکیده

امروزه ۷۰% برق مصرفی ایران در حال حاضر توسط نیروگاه های بخاری تولید می گردد. در نیروگاه های بخاری تولید برق، بخار آب باعث چرخش توربین ها می گردد و سپس در حالیکه هنوز به صورت بخار می باشد به سمت برج خنک کننده می آید و در آنجا به روش های مختلف خنک می گردد. پوسته های هذلولی دوار۱ بطور گسترده در طراحی و ساخت برجهای خنک کن بتنی کاربرد دارند. ضخامت کم، مقاومت مناسب و زیبایی از ویژگیهای بارز این پوسته ها میباشد. همچنین بررسیهای انجام شده نشان میدهند که شکل هذلولی اقتصادی ترین شکل برای پوسته های دارای تقارن محوری می باشد. با گسترش روشهای اجزاء محدود، تحقیقات زیادی بر روی رفتار سازه های پوستهای هذلولی انجام شده و موضوعاتی از قبیل اثرات استاتیکی و شبه دینامیکی باد و زمینلرزه ، آثار حرارتی ، پایداری، آنالیزهای غیر خطی، پایایی، تکنیکهای ساخت و ساز، نشست های تکیه گاهی و ایده آل سازی اعضای تکیه گاهی در طی چند دهه اخیر مورد توجه محققان قرار گرفته است. اما اکثر تحقیقات گذشته روی رفتار سازه های پوسته ای تحت بارگذاریهای استاتیکی متمرکز بوده است و با رشد دانش دینامیک، روشهای استاتیکی معادل متداول گردیده است. استفاده از روش استاتیکی معادل برای بارهای دینامیکی باد و زلزله که وابسته به زمان می باشند ، آنالیز را ساده مینماید. اما این روش اندرکنش بین فرکانس بارگذاری و فرکانس طبیعی سیستم را شامل نمیشود. که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

خنک کننده، دینامیک، سازه های پوسته ای، برج خنک کننده، سازه بتن.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.