ملاحظات معماری حاصل از تحولات سریع فناوری در طراحی فضای آزمایشگاه های پژوهشی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری، عمران وشهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: BTCONF04_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس ابوالحسنی

کارشناسی ارشد معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

عیسی حجت

استاد گروه معماری، دانشکده معماری پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران، تهران

چکیده

امروزه با سرعت گرفتن رشد علم و فناوری ها، الگوی بهره برداری و به تبع آن طراحی همه فضاهای فیزیکی دستخوش تغییر شده است. پیچیده شدن لایه های مختلف حاصل از تحولات فناوری های علمی و پژوهشی مربوط به آزمایشگاه ها - تحولات فیزیکی، کالبدی- با تغییرات اساسی و رویکردی به شیوه های آموزش و پژوهش -تحولات برنامه ای- در سالهای اخیر، لزوم آشنایی عمیق طراحان این دست فضاها و همگامی با این تحولات را می طلبد. علاوه بر این، پدید آمدن نسل جدیدی از آزمایشگاه ها در دهه اخیر (مانند آزمایشگاه های اتوماتیک، هوشمند و مجازی) بر اهمیت این موضوع برای ورود سریع وجدی طراحان بیش از پیش افزوده است. مقاله پیش رو با تکیه بر رویکردهای متاخر تئوری آموزشی و روشهای پژوهش نوین که با نگاه جامع به یادگیری و رویکرد ساختارگرا و فناوری دیجیتال سرچشمه گرفته به بررسی مدل های جدیدی از طراحی فضاهای آزمایشگاهی در حال ظهور می پردازد. مدلهایی که همه با هدف پاسخگویی به نیازهای فعلی و توانایی پاسخگویی به نیازهای آینده با رویکردهای سازگاری، انعطاف پذیری و پایداری مطرح شده اند. این مدل ها توجه کارفرمایان و طراحان بزرگ فضاهای آزمایشی، پژوهشی امروز دنیا را به خود معطوف کرده و تا امروز دستاوردهای بزرگی چه در حوزه ساخت و چه بازسازی این دست فضاها به همراه داشته اند.

کلیدواژه ها

طراحی معماری فضاهای پژوهشی و آزمایشگاهی، فناوریهای نوین در معماری، آزمایشگاه های هوشمند، آزمایشگاه های مجازی، Research Laboratory, ۲۱st century Labs

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.