آنالیز ترنسکریپتومی کارسینوم هپاتوسلولار جهت تشخیص ژن های کلیدی در این بیماری
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس زیست شناسی سامانه های ایران
- کد COI اختصاصی: ICSB04_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 561
نویسندگان
گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
چکیده
سرطان کبد دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در دنیا میباشد, در مردان شایعتر بوده و سیروز کبدی یکی از مهمترین عوامل بروز آن می باشد .(FornerA.et.al.۲۰۱۲) انواع مختلفی از سرطان میتواند در کبد شکل بگیرد که کارسینوم هپاتوسلولار (Hepatocellular carcinoma) شایع ترین نوع سرطان کبد است.انواع دیگر آن مانند کلانژیوکارسینوم داخل قدامی و هپاتوبلاستوما کمتر رایج هستند . (Wang XW.et.al.۲۰۰۲ ) از عواملی که خطر ابتلا به سرطان هپاتوسلولار کبدی را افزایش میدهد میتوان به تجمع چربی در کبد، قرارگرفتن در معرض نوعی توکسین قارچی آفلاتوکسین و مصرف بیش از حد الکل اشاره نمود. مراحل تشخیص و درمان بیماریهای پیچیده مانند سرطان نیازمند شناسایی دقیق و بررسی مسیرهای فعال در آنها در مقیاس مولکولی میباشد. پروفایل ترنسکریپتومی اطلاعات با ارزشی را درباره بیان ژنها در سلولهای مورد بررسی در اختیار قرار می دهد. مطالعات پیشین نشاندهنده درگیری طیف وسیعی از مسیرها و ژنهای درگیر در بیماری میباشد. انتقالات اپیتلیال به مزنشیمال، مسیر NOTCH و مسیر پیام رسانی TGF-β از موارد اشاره شده در مقالات میباشد( .(Okrah K. et.al.۲۰۱۸ ناهمگونی کارسینوم هپاتوسلولار یکی از چالشهای پیش روی تشخیص و درمان آن میباشد و به کارگیری رویکرد تحلیلی متاآنالیز درکنار روشهای مبتنی برشبکه میتواند اطلاعات دقیق و با ارزشی از داده های مورد مطالعه دراختیار قرار دهد که میتواند به توسعه فرایندهای تشخیصی و درمانی بیماری کارسینوم هپاتوسلولار کمک کند.کلیدواژه ها
کارسینوم هپاتوسلوللار, آنالیز ترنسکرپتومی, شبکه تنظیم بیان ژنمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.