سندرم ساختمان بیمار از دیدگاه مهندسی معماری
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در عمران، معماری و مدیریت شهری قرن ۲۱
- کد COI اختصاصی: ENGGCONF06_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1002
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
چکیده
بیماریهای ناشی از ساختمان گروهی از بیماریها هستند که به علت شرایط فیزیکی و روانی محیط داخلی یا خارجی ساختمان ایجاد میشوند. یکی از این بیماریها سندرم ساختمان بیمار ( SBS ) است که شامل مجموعهای ازعلایم فیزئولوژیکی و روانی است که از نظر زمانی با حضور در یک ساختمان ارتباط دارند. با پیدایش بحران انرژی، صنعت ساختمان سازی به ساخت ساختمان هایی روی آورد که برای صرفه جویی در انرژی حداقل ارتباط هوایی و فیزیکی را با محیط اطراف خود داشتند و بستر را برای بروز این بیماری مهیا می کردند؛ از این رو نقش طراحان و سازندگان ساختمان در پروسه ی کاهش این معضل در فرآیند ساخت ضروری به نظر می رسد. هدف از انجام این مطالعه بررسی این سندرم ، عوامل موثر آن و راه کارهای پیشگیری ودرمان آن از نقطه نظر دانش معماری است. در نگارش مقاله از روش تحقیق توصیفی- تحلیلی استفاده شده؛ وسعی شده است در این راستا توصیف عینی و کیفی محتوای مفاهیم به صورت نظامدار انجام شود و به دنبال تجزیه و تحلیل و توصیف مطالب جمع آوری شده در جهت رسیدن به هدف مقاله باشد . در راستای پژوهش سوال اصلی این خواهد بود که سندرم ساختمان بیمار تحت چه عوامل مرتبط با معماری، ساختمان را تحت تاثیر قرار می دهد و راهکار پیش گیری و درمان آن چیست؟ بررسی ها نشان می دهد ویژگی های فیزیکی محیط داخلی ساختمان نظیر ابعاد و اندازه فرمی فضایی، ویژگی های بصری، شنوایی، لامسه وحتی عوامل جوی در کنار ویژگی های اجتماعی محیط های داخلی ساختمان در قالب عوامل زندگی گروهی، رعایت هنجارها و فرآیندهای اجتماعی بر بروز سندرم ساختمان بیمار تاثیر گذار ند. در زمینه ی راه حل عدم بروز این معضل در ابتدا رویکرد پیشگیرانه پیشنهاد می شود و در صورت ابتلا به آن ، رویکردهای واکنشی از موثرترین راه ها مورد بررسی قرار می گیرد.کلیدواژه ها
سندرم ساختمان بیمار، SBS ،بیماری های ساختمان،محیط فیزیکی و اجتماعی ساختمانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.