تاثیر ماه زایش بر تغییرات تولید شیر، درصدچربی و درصدپروتئین گاوهای هلشتاین ایران
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_111
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 865
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، ۲- استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
کارشناس ارشد مرکزاصلاح نژاد دام کشور
چکیده
هدف از این مطالعه، بررسی اثرتغییرات فصل زایش در تولید شیر، درصد چربی و درصد پروتئین در اولین دوره شیردهی گاوهای شیری هلشتاین ایران است. اطلاعات دوره اول شیردهی 32828 و 24039 گاو شیری شکم اول از 685 گله برای ارزیابی صفات تولید شیر، درصد چربی و درصد پروتئین در سال 1387 مورد استفاده قرار گرفت. میانگین تولید شیر، درصد چربی و درصد پروتئین به ترتیب 1375 ± 8623 کیلو گرم، 425 / 0± 266 / 3 و 215 / 0 ± 099 / 3 درصد بود. ضریب تغییرات تولید شیر، درصد چربی و درصد پروتئین به ترتیب 15/94 ، 13/02 و 95 / 6 درصد بود و این نشان دهنده پایین تر بودن تغییرات درصد پروتئین از تولید شیر و درصد چربی است. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر گله و فصل زایش برای همه صفات معنی داراست ( 001 / P< 0 ). نتایج این مطالعه نشان می دهد که حیواناتی که زایش آنها بین ماه های شهریور تا اسفند (پاییز و زمستان) می باشد تولید شیر بیشتری نسبت به میانگین جمعیت داشته و بالاترین و پایین ترین تولید شیر در حیواناتی رخ داده است که زایش آنها در ماههای آبان و اردیبهشت بود. همچنین گاوهایی که در فصل زمستان و پائیز زایش نموده اند به ترتیب درصد چربی و درصد پروتئین کمتری نسبت به میانگین جمعیت داشتندکلیدواژه ها
ترکیبات شیر ، فصل زایش ، گاو هلشتاین، اولین دوره شیردهیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.